Skin care and Contouring by Gothic Princess | Part 1

by - новембар 11, 2016

Iiiii pooozdrav drage moje Gotičarke, evo mene napokon sa vamaaaa!
Zaista mi je žao što me nije bilo cele prošle nedelje, obaveze oko škole su me preplavile, ali eto, uspela sam da izađem na kraj sa svim tim, i da nastavim druženje sa Vama, kao i do sada.

Oni koji me prate od početka, znaju da sam ja tri nedelje nakon početka svog blogovanja imala mali kopals na blogu, te sam sve postove morala da obrišem. Ali pre par dana mi se javila devojka, koja mi je saopštila da je davno čitala moj post na temu nege lica, i da ga sada traži na mom blogu, ali da ga ne može naći. Kada sam joj objasnila da je post obrisan iz spomenutih razloga, zamolila me je da ponovo napišem isti, te znajući koliko je ovaj post, prethodni put bio čitan, odlučila sam da vam ga ponovo prezentujem.

Naime, radi se o načinu na koji ja negujem svoje lice. Međutim, moram da istaknem malu činjenicu, da je ovaj post napisan još letos, tako da su se do sada desile male korekcije, ja sam neke proizvode izmenila te ih više ni ne koristim, ali sam ubacila nove, te ako budete bili zainteresovani ja ću napraviti post 'Part 2' na ovu temu, sa novitetima. Danas predstavljam stare roizvode, te Vas molim da mi ne zamerite na kvalitetu slika, jer su iste stare više meseci, ali su meni još uvek drage te imam potrebu da ih podelim sa vama.





Skin care


Pre nego što odlučite da izabete određene brendove kozmetike za lice i kožu koje ćete koristiti, preporučejm vam da se posavetujete sa kozmetičarom ili dermatologom o tipu vaše kože, jer su se dešavali slučajevi da devojke imaju masnu kožu a uz to kupuju pilinge i kreme za suvi tip kože, ne znajući da je time samo još više podmazuju i pogoršavaju njeno stanje, ili pak' devojke kupe kremu za isušivanje kože, i tako još više dehidriraju svoju već suvu i okorelu kožu. Ja lično imam mešovit tip kože, tako da ću vam prezentovati preparate koje ja koristim, i koji su za svaku devojku, i svaku vrstu kože, bila to suva, mešovita ili masna.


Sapuni


Sapuni koje ja koristim jesu Baby Sapun i Dove.  Koristim ih u različitim situacijama, i ne trudim se da ih kombinujem u podjednakim merama.

Baby Sapun koji ja koristim je 'nebrendiran', već je u pitanju neki državni proizvođač 'M'. Njegovu tačnu cenu ne bih znala da Vam kažem, ali je slična ceni Dove sapuna. Njega koristim isključivo za pranje kože koja prethodno nije bila našminkana, tj. ujutru kada ustanem, ili nakon dana kada nisam stavljala puder ili radila konturing lica. Zašto baš tako radim? Moja koža je tada 'neravnomerna', zapravo baš tada se vidi onaj mešovit tip. Predi oko nosa, na bradi i jagodcama su veoma zamašćeni, dok su predeli oko fizioloških otvora (oko očiju, usta, obrva, i kapaka) veoma suvi, i upotrebom ovog baby sapuna ja postižem jednu ujednačenost u masnoći u svim rpedelima mog lica. Zbog neutralne Ph vrednosti ovog sapuna, suvišna masnoća se skida, a okoreli i suvi delovi bivaju 'podmazani'. Moja koža je tada ujednačena, glatka, mekana, ali najbitnije - hidrirana i veoma visoko negovana.

Dove sapun koristim dosta češće od Baby sapuna, s obzirom da se svakodnevno šminkam, i nanosim više slojeva pudera, bronzera, korektora i hajlajtera, na moju kožu, koja je inače preosetljiva, i podložna reakcijama (osipu i bubuljicama).  Zato po skidanju iste, neophodno mi je da dobro operem lice. Baš u tim slučajevima, nema boljeg rešenja od Dove-a, to vam garantujem. Osim što i on ujednačava masnoću moje kože, on perfektno skida sve nečistoće, i neprirodne strukture sa mog lica. Bitnja činjenica u vezi ovog proizvoda mi jeste ta, što moja koža nakon pranja biva bez crvenila, apsolutno blistavna, nežna, hidrirana, i bez mrtvih oroželih ćelija kože. U onim 'ženskim danima' kada su sve dame podložne bubuljicama i mitiserima, preporučujem Dove sa pilingomm ili krastavcem. Odlično su rešenje za neželjene akne.






Micelarna voda


Kada se kaže Micelarna ili kako neki vole da zovu Miscelarna voda, misli se na sterilno kozmetičko sredstvo, u vidu tečnosti, koje po svom sastavu podseća na tečnost od koje je sastavljena naša krv, tj na krvnu plazmu. Micelarna voda obično služi za čišćenje lica nakon pranja, ili skidanja šminke, ili pak ponekad i sama služi za skidanje šminke kada je u uljanom izdanju. Danas, ja vam predstavljam nešto o čemu sam već pisala na svom Instagram profilu, a to je 3 u 1 micelarna voda od Labaratories Vichy, koja služi za baš sve! Drage moje, ovo je perfektno kozmetičko sredstvo koje ja ne bih menjala ni za šta. Često kada nemam vremena da radim posebne pilinge lica ja samo nakvasim tufer ovom tečnošću i obrišem svoje lice, i nakon toga ono blista.  Tonira lice, ne izaziva mi crvenilo kao dosadašnje micelarne vode, odlična je protiv akni, bubuljica i mitisera, uklanja sve nečistoće sa lica, daje prirodnu hidrataciju i sjaj, i neutrališe sve mirise sa vaše kože. Možete je nabaviti u svim Lilly Drogerijama, gde sam je i ja kupila, a videla sam da ima i u online dm prodavnici. Cena za pola litara je oko 1600 dinara, pa ko može da priušti, preporučujem.

Kada sam ja kupovala Vichy 3 u 1 Micellar water bila je na nakoj neverovatnoj akciji, tako da sam uz bocu od pola litara dobila i male tester Normaderm kreme (bila je to kolekcija sačinjena od dnevne, noćne, i BB kreme) i moram vam reći da sam i njima gotovo zadovoljna. Posebno bih izdvojila noćnu kremu jer održava vlažnost vaše kože, a da opet ono ne bude masna ujutru kad ustanete, već blistava i hidrirana, dok s druge strane mislim da je potrebna mala korekcija što se tiče kolora BB kreme, jer za moj ukus ima previše narandzastog pigmenta. Dnevne kreme ne volim da nosim ali bih ovu od Labaratories Normaderm preporučila. Takođe dobila sam i bočicu sa piling tečnošću, čiji mi se miris ni malo ne dopada, ali moram priznati da odlično radi svoj posao, čisti lice i hidrira ga.







And Now... Make up my face


Kada su u pitanju puderi koje ja koristim, to je promenljiva stvar. Na početku moje 'karijere' u šminkanju, koristila sam BB kremu, ili neku drugu blagu toniranu, međutim čitajući i istražujući na internetu, pronašla sam informaciju da BB krema ni malo manje ne šteti koži od i običnog pudera. Zato sam bila rešeila da započnem sa kvalitetnim puderom. Bio je to na početku classic light powder od Max Facotra,  koji se pokazao kao neverovatno odličan proizvod, koji ujednačava moj ten, lepo pokriva sve nesavršenosti nam mom licu,a s druge strane ne isušuje moju kožu ali međutim vremenom se javila otpornost kože na puder, tako da je on postao nesavršen za mene. Iz tog razloga ja se danas trudim da menjam pudere mesečno, međutim takođe gledam da to uvek bude sličan ton. Ovog leta ja sam dosta pocrnela pa ću vam prezentovati tri pudera koja ja trenutno koristim (zapravo koje sam koristila).





Naime prvi na slici je COLORTREND puder iz Avona, koji je koštao nekih 450 dinara. Vrlo je povoljan, za sve tipove kože, pokriva lice u potpunosti, i sve nesavršenosti, uklanja crvenilo i vema blista na koži. Njega obično nosim svakodnevno kada je u pitanju dnevni summer make up, jer ima u sebi dosta narandzastog pigmenta. Lagan, je , postojan, ne sliva se, i nije neophodno raditi konturing preko njega. Preporučujem!


Drugi na slici je nešto kvalitetniji i skuplji puder. U pitanju je Rimmel-ov puder, u specifikaciji 20. Ja sam njega kupila u Lilly-ju, bio je na nekoj akciji i koštao je oko 1200 dinara, inače videla sam pre par dana da mu je trenutna cena oko 1500, mala razlika, ali je puder veoma kvalitetan, veoma gust, mislim da sadrži talk u sebi, ujednačen je kad se namaže, apsolutno sve pokriva, počev od bora, bubuljica, akni i mitisera. Meni je čak služio za pokrivanje modrica i ogrebotina na nogama. Lepo se razmazuje, ima predivan miris, oduševljena sam, takođe preporučujem.



I poslednji puder sa slike je Affinitone tečni puder od Maybelline New York-a. Puder kao puder, prosečan je. Pokriva sve na koži, ne ostavlja crvenilo, radi dobro svoj posao, jedina mana mu je ta što je previše tečan. Ja ga mešam sa Talk puderom i moram reći da sam prezadovoljna njime. On je tamniji, zapravo ima vise bronze od ostala dva pudera, zato ga nosim samo kad su u pitanju večernji izlasci. Preporučujem, jer je cena prihvatljiva, u Lilly-ju je oko 600 dinara, i ima ga u svim tonovima.



And Finally... MY VERSION OF CONTOURING



Kada su konture lica u pitanju, moram Vam reći da sam nedavno na jednom festivalu nauke radila neki test koji se zvao, ako sećam 'Your ideal Face.' Naime bila je reč o tome da kompijuter skenira vaše lice i po nekim činjenicama odredi da li je vaše lice i u kom procentu idealno. U mom slučaju je rezultat bio 96%, i na prvi pogled ja sam bila fascinirana rezultatom ali ipak nisam znala šta to zapravo znači, dok mi jedan prirpavnik nije objasno da je reč o tome da kompijuter procenjuje da li je tvoje lice po standardima lepote. Po tome ja slobodno mogu da tvrdim da imam sasvim idealne konture lica, zapravo, nisu mi potrebne neke prevelike korekcije, tipa da suzim lice, podignem jagodice, suzim nos ili slično, jer je sve na svom mestu. Zato kad ja konturišem svoje lice, radim to na način za 'Oval Face.' Dole u produžetku ću vam ostaviti sve moguće konturinge za svaki tip lica i oblik glave. Međutim i pored tog nekog mog 'normalnog natural konturniga', ja volim da istaknem svoj nos, jagodice i usko lice. 







To radim pomoću najobičnije palete za konturisanje, koja je proizvod Mels kozmetike. Ona sadrži osnovne šest boje, od najsvetlije do najtamnije. Korektori su sasvim masni, lepo prijanjaju za kožu, neutrlnog su mirisa, bez grudvica, pokrivaju nesavšenosti, sve u svemu odlično rade svoj posao, jedina zamerka ovoj paleti je to što bih ja ubacila još jedan tamniji korektor, za još bolje i jače konture. Cena ove palete je vrlo primamljiva. Moram vam reći činjenicu da sam ja prvi put ovu paletu videla u nekoj online prodavnici na internetu, i njena cena je bila 800 dinara uz poštarinu, što mi je ukupno iznelo 1050 dinara, međutim u mom gradu, u robnoj kući Milano, ja sam istu paletu videla za svega 550 dinara i odmah sam je kupila da imam kao rezervu. PREPORUKE!

Bronzer koji ja koristim jeste Sun Glow bronzer, od Avona, u boji tamnog šećera. Moram reći da je izuzetno kvalitetan prozivod, postojan je, ne ostavlja fleke i pečate po licu, ne skida se tako lako, u sebi ima šimera tako da stavljanjem njega nije potreban dodatni hajlajter ili gliter. Meni se dopada, koristim ga već dugo, svakodnevno i svima bih ga preporučila. Njega možete naći u svakoj parfimeriji a cena je oko 900 dinara.


I na slici je prikazan i jedan korektor, koji ja koristim. U pitanju je još jedan COLORTREND proizvod, ovog puta korektor za lice, u light nijansi. Gust je, nije uljan, mat je, vrlo postojan, efikasan, odlično radi svoj posao. Ja ga koristim kao prajmer bazi očiju, jer po nanošenju senke, ona traje sve dok je ne skinem. Apsolutna preporuka. Takođe ga možete nabaviti u svim parfimerijama, ili Avonu, a cena je 350 dinara.






Kao što sam na početku rekla, ovo su bili proizvodi koje sam ja koristila ovog leta, naravno, u međuvremenu sam kupila brojne proizvode, počev od onih za negu lica, pa sve do onih za konturing. Ako se slažete, rado ću am napisati Part 2 i podeliti sa nama sve novitete. Za sma kraj želela bih da vam se zahvalim na čitanju. Ako imate pitanja, možete me kontaktirati na:
Instagram profilu  , Facebooku , ili Emailu: Sandra.radojkovic6900@gmail.com

Da li ste vi koristili neke od ovih proizvoda? Ako jeste, podelite svoje iskustvo sa nama u komentaru. Ako pak niste, ostavite mi dole preporuke proizvoda za negu lica i konturing. Do sledećeg čitanja, voli vas sve vaša...



You May Also Like

119 коментара

  1. Koristila sam i još uvek koristim Affinitone tečni puder. Nemam običaj da koristim sapun u službi lica,ali mi je micelarna obavezna. Slažem se da proizvode treba kupovati po tipu kože,ni kako na pamet.

    ОдговориИзбриши
  2. Great products and great post as well.

    xx
    www.thestylefanatic.com

    ОдговориИзбриши
  3. PREDOBROOOO!

    Svrati kod mene ako mozes!https://faasshione.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Savrsen post kao i uvek :)
    xoxo

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Divan post draga <3 i slažem se potpuno s tobom za dove sapun :) najbolji definitivno jer ga i ja više godina koristimm :)
    imaš follow :*
    https://beautyworld830.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Jedina stavka koju ne koristim u svom rezimu jeste sapun, nikad nisam volela jer mi svaki isusuje kozu pa sam odustala.
    Hvala sto si svratila i hvala za komentar. Naravno da cu te zapratiti i ocekujem te ponovo kod mene ;) pozzz

    StyleSenseMoments

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post. Sapun koristim svaki dan, ali ja koristim Niveu i preporučila bih ti je. Druge proizvode ne koristim osim pomade koja mojoj koži daje sjaj.

    lifeinmystyle311.blogspot.com - Novi post

    -Šehada xx

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post, draga. Ja takodje koristim baby sapun za lice. Mislim da je sjajan.

    Učlanjena sam na tvoj blog vec duze vrijeme. Imaš predivan blog, prepun poučnih i zanimljivih postova!

    alwaysbepositiveee.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Slike su sjajne, nemaa sto bi ih se stidela ili sakrivala. :D Post je odlican, sjajno si to odradila. Obrafila si temu o nezi koze savrseno! Mnogo mi se svidja sto si sr fotakka svih segmenata, a nisi se uputila u subo savetovanje, vec si bila iskrena i vodika se dosta licnim primerom. Zaista sjajno odradjeni! :D
    Jis jednom, mnogoo mi je zao zbog dogafjaja sa tvojim poetnim postovima, ali gledaj an to poziyivnije: ko zna zasto je dobro sto se tk desilo? Bitno je da ti nisi odustala i nastavila si uzdignute glave! :D
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post! Također imam od avona puder i slažem se u potpunosti sa tobom! Pozdraaav :)
    brunchester1211.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Prvi put sam na tvom blogu,odma sam se uclanila hah.Odlican je,bas sam uzivala citaju ovaj post.

    Nova sam,objavila sam prvi post svaka podrska i kritika bi mi znacili :http://dropsofhappines.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post, veoma informativan i pun korisnih saveta. Slažem se za micelarnu da je najbolja i da nema nijedne bolje. :)

    The Fashion Spell | Instagram

    ОдговориИзбриши
  13. interesting post ->
    follow each other via gfc and google plus?
    let me know & have a nice saturday :-)
    xoxo

    https://la-colorful-passion.blogspot.de/

    ОдговориИзбриши
  14. Kao i obično predivan, dug, a svejedno dobar i koristan post. U potpunosti te razumijem što se tiče sapuna, i ja koristim Dove original za skidanje šminke, iako na lice stavljam samo puder, olovku za obrve i maskaru, najviše volim očistiti šminku upravo sa dove sapunom, što se tiče colortrend pudera nisam ga koristila, ali je moja mama bila oduševljena istim, ja imam colortrend bb kremu i bila mi je savršena za ljeto, još jednom super post :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Svakako želim drugi dio ovog posta. Imam masnu kožu iz koje doslovce samo izbijaju "najveći neprijatelji" i već jedno 3 mjeseca nemam živca tražiti nešto za moj tip kože, nego se samo umijem običnom vodom i dvaput na tjedan stavim sodu bikarbonu. Možeš li napisati post kako se riješiti prištića?? Mnogo bi mi pomoglo :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  16. Wow, you have a great style! Have a nice weekend love!!

    PS: Follow each other? Let me know! ♥
    http://marymariastyle.blogspot.com.es

    ОдговориИзбриши
  17. Odličan post, također koristim Dove sapun, za njega mogu reći samo riječi hvale! Super :)

    beautyakworld.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  18. Dove and Maybelline! I like it.
    Following back now. Thank you and let's keep in touch.
    xoxo

    www.thezigzaglane.com

    ОдговориИзбриши
  19. Very interesting post) Thanks for sharing)
    http://beyoutiful.com.ua

    ОдговориИзбриши
  20. All products seems great :) You should talk more about the foundations, they look great

    a sweet kiss
    Sara M.
    new post http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/

    ОдговориИзбриши
  21. Znači jako mi se svida ovaj post,kod mene je slična rutina odnosno slični proizvodi.Obavezno koristim miceralnu vodu ali sam nedavno također počela koristit Mixa kremu također za mješovitu kožu,sve u svemu post je odličan!! :)

    https://xgirlpowerx.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  22. Uvek mi je zanimljivo procitati ovakve postove jer uvek dobijem neku novu ideju sta bih mogla da pridodam svojoj rutini nege lica.
    Hvala ti za divne reci na mom blogu.
    Ljubim te punoooo

    ОдговориИзбриши
  23. Pre sam koristila Dove sapun i super je! Sada koristim Puzlle sapun protiv bubuljica.
    Super ideja za post!

    ОдговориИзбриши
  24. Great post. I´m following you and now it´s your time to follow me back

    http://www.blackdressinspiration.com

    ОдговориИзбриши
  25. Super rutina, ja isto koristim ovaj Rimmel tečni puder i savršen, a za umivanje lica proporučujem ti da probaš sapun od kozjeg mlijeka, odličan je xo

    www.theninebyivana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  26. Great post dear

    Giveaway on my blog!
    http://iameleine.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  27. Predivan post draga! Konačno da posetim tvoj blog i učlanim se, hvala ti na svim predivnim komentarima koje si do sada ostavljala na mom blogu. Vidim sa desne strane sliku gdje držiš ovaj proj sa Pinkovih zvezda, pa me zanima jesi li u takmičenju? Nisam znala da znaš da pjevaš. :) Ljubim te! ♥

    www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajoj Amina draga, hvala puno! Daa pevam, nisam vise deo Pinkovih zvezdica ali i dalje se trudim da ostanem na nekom zavidnom pevackom nivou. Veliki pozdrav za tebe!

      Избриши
  28. Skin care is very important to create the perfect base for make-up. I'm not amazing at conturing, but I like how it looks and hope to get better. Nice post!

    xo
    www.carinavardie.com

    ОдговориИзбриши
  29. I didn´t know that dove has a exfoliating soap. Really nice and clean well the face is so important! xx
    Coco and Jeans by Marisa x My Instagram x My Bloglovin

    ОдговориИзбриши
  30. Wow! Amei esse post ;D Adorei também seu blog!
    Obrigada por seguir o meu, já estou seguindo o seu também!
    Obrigada pela visita, linda!
    Tenha um ótimo dia!
    Até mais. Beijos ;*

    http://suenefernandes.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
  31. Draga moja, prije svega želim da ti se zahvalim na divnim riječima i savjetima. Jako mi je drago što poznajem nekoga poput tebe, pa makar to bilo samo virtuelno. Cijenim tvoju iskrenst i to mi mnogo znači. Čak i kritika mi više znači od onog "Sve je savršeno i super" ako je iskrena i dobronamjerna. I hvala ti još jednom od <3

    Što se tiče posta, kao i obično, mnogo sam uživala u čitanju istog. Kada su proizvodi u pitanju ni jedan od ovih ne koristim. Kao tinejdžerka koristila sam ovaj dječi sapun, ali vremenom je počeo da mi smeta i odustala sam i od njega. :*

    Novi post --> Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши
  32. Ja takođe koristim dečiji sapun i dove,i koža mi nekako bude mekana od njih.Ostalo i ne koristim:).

    ifunnywithme.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  33. I also love the Dove soaps. Super lovely and informative post.
    Thank you for following me. I followed you back :)

    www.fashionradi.com

    ОдговориИзбриши
  34. Wonderful and very useful post!
    Have a nice day!
    www.recklessdiary.ru

    ОдговориИзбриши
  35. korisitla sam sapun isti kao i ti ali su mi rekli da nije dobro da se sa sapunom cisti lice ma koliko da je masno >.<
    za afiniton puder koji sam koristia mogu da kazem da je odlican :)

    blog: http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/11/blue-shirt-with-stripes-sammydress-bag.html
    yt: https://www.youtube.com/watch?v=m_5qE1YLk2Y&t=6s

    ОдговориИзбриши
  36. Produtos ótimos amo, obrigada pela visita, bom final de semana.
    Blog:https://arrasandonobatomvermelho.blogspot.com.br/
    Canal:https://www.youtube.com/watch?v=DmO8csZDARM

    ОдговориИзбриши
  37. Fantastic beauty products Dear, thanks for sharing:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  38. Great post! I love the products of Vichy.
    Follow you! Follow back ;)?
    www.whiteandvintage6741.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  39. o, pa i ja znam ovaj post isto! drago mi je da se i ostalim devojkama dopada kako pises i o cemu pises sto je najvaznije, lepo je sto su te zapamtile samo tako nastavi!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  40. Zaniljiv post i jako koristan.I ja takodje imam ovaj avonov puder i stvarno je odlican. :)
    http://olivandafashionvorner.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  41. Odličan post svaka cast, morat cu probat neke proizvode koje si spomenila

    Novi post kod nas: https://anastazijaiemma.blogspot.hr/2016/12/sest-top-serija.html

    ОдговориИзбриши
  42. Odlican post draga! Pratim te preko GFC-a, nadam se da ces uzvratiti! :) ♥

    New post: http://marinailes9.blogspot.rs/2016/12/ocher-shirt.html

    ОдговориИзбриши
  43. Divan post !
    Pogledaj moj blog ako želiš : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  44. Mnogo lijepi blog pratim te svrati do mene i uzvati koment pusica ym

    ОдговориИзбриши