Fall makeup Lips!

by - октобар 18, 2016

Pozdrav dragi moji Gotičari, dobrodošli na moj blog.
Za one koji me ne poznaju, moje ime je Sandra, i želim Vam dobrodošlicu na moj novi post!
I danas se držimo koncepcije na kojoj se moj blog zasniva, tako da pričamo o mejkapu.

Danas sam za sve dame pripremila jedan malo kraći post, za koji sam sigurna da će Vam se dopasti. Radi se o univerzalnom načinu da se našminkate, tj konkretno da našminkate vaša usta (ok, zvuči morbidno), i to baš u jesenjem stilu.

Naime opšte je poznato da je jesen godišnje doba, kada osim potpunog atfita, sa svim aksesoarima i modnim detaljima, možete nositi i 'full' mejkap, i to bez brige da li će Vam se šminka razmazati zbog viška toplote i sunca.  Kada sam ja u pitanju, volim 'upotpunjenu' šminku, tj da na licu imate baš sve, počev od prajmera, pa preko pudera, korektora, senki, i sličnog, do završnog matiranja, bilo o kom godišnejm dobu da se radi. Međutim ove jeseni sam malo promenila svoju tačku gledišta, a i s obzirom da u školi imam puno obaveza, nekako sam svoju šminku svela na minimum, pogotovo kada su oči u pitanju. 

Moja dnevna rutina šminkanja se svodi na iscrtavanju obrva, nanošenju prajmera, bb kreme, a zatim i korektora za efekar konturinga, zatim matiranje, neretko nalepim i induvidualne trepavice, ako ne to, onda samo maskara, a ceo mejkap upotpunim dobro naglašenim, punim usnama.

Inače, moja usta prirodno nisu mala, ali ja volim da ih malo uvećam, tako da to radim svakodnevno, na isti način, koji se zasniva prvenstveno na pilingu šećerom ili cimentom (Ako želite detaljniji post o tome, pišite mi u komentarima), zatim ih dobro istrljam vlažnom četkicom za zube, za sam kraj upotrebim spravicu za pumpanje usana ili čašicu, držim po par sekundi u više navrataja, i moje usne nakon svega izgledaju kao da na sebi imaju sveži hjualuronski botoks. 

Kada usne dobro prosušim, sledi iscrtavanje, a zatim i popunjavanje, najčešće mat karminom.
Inače svi smo upoznati da je pre 10 dana bio veliki sajam kozmetike u Beogradu, na koji sam bila sprečena da odem, ali su zato meni drage osobe išle, i nabavile mi svu potrebnu kozmetiku.




Poznato je da jesen karakterišu tamne boje, tako da baš iz tog razloga, ja vam predstavljam univerzalan način za vaš FALL MAKEUP LIPS! U pitanju su Golden Rose matte ruž, čiju sam recenziju već pisala i možete je pročitati ovde, i mac-ova olovka, koju sam nedavno dobila, tačnije kupljena je na sajmu kozmetike. S obzirom da sam o karminu već pričala, sada ću to preskočiti, ali zato ne mogu da odolim a da ne kažem par reči o ovoj olovci za usta. Naime radi se o Mac olovci, u nijansi 251, koja me je oduševila još od prvog trenutka kada sam je uzela u ruke. Imam još nekoliko sličnih olovaka u drugim nijansama, ali me ni jedna nije osvojila, koliko ova. Kod nje mi se prvenstveno dopala ova boja, jer je baš u ovom fall stilu.

Zaista nisam gotivila mac proizvode, prventveno zbog jako visokih cena, međutim ova olovka zaista vredi toliko koliko košta. Pigmentacija je velika, olovka je jako intezivna, i na najmanji dodir ostavlja jak trag, ne troši se previše, kvalitet drveta je jako visok, sama olovka se lako reže, ne puca, laka je za svakodnevno nošenje i održavanje u neseseru, a osim toga, sam kvalitet ovog proizvoda je zaista na zavidnom nivou. Olovka je u stanju da stoji sve dok je same ne obrišete. Nije u potpunosti mat, ali je zato dugotrajna, tako da preporučujem.








Savet više: NIKADA NE PRENAGLAŠAVAJTE I OČI I USNE, SEM AKO NIJE POSEBNA SVEČANA PRILIKA! ODLUČITE SE, ILI NAGLAŠENE OČI, A NEUTRALNA NUDE USTA, ILI NUDE SENKA, SA EVENTUALNO AJLAJNEROM I MASKAROM, A 'JAKO ISTAKNUTE' USNE!






Na slici ispod možete videti efekat mog 'pumpanja usana', tačnije kako izgledaju pre mog celokupnog tretmana, a kako nakon istog. Zaista ga preporučujem svim devojkama, jer ne ostavlja crvenilo i modrice, kako ste verovatno viđali do sada. Razlika jeste u tome što je piling obavezan, a i čašica tj spravica za pumpanje se ne drži ceo minut, dva pet ili koliko već, već nekoliko sekundi (20-30), u više navrataja, do željenog efektna.








Dragi moji, drage moje, toliko od mene za ovaj post.
Da li vam se dopada? Kakva je vaša mejkap jesenja rutina? Pišite u komentaru.
Do sledećeg čitanja, pozdravlja vas vaša...





You May Also Like

42 коментара

  1. I love the darker red shades they look beautiful.

    ОдговориИзбриши
  2. great post... have a nice day...
    www.soslubadem.blogspot.com.tr

    ОдговориИзбриши
  3. Boja je prelepa!♥:)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan post, Sandrice! Već sam te se uželela i jedva čekala novi! Inace, bas si lepo opisala i slazem se sto s eprenaglasavanja tice. I da, mislim da bi migla da nam pisem o tom pilingu koji si spomenula. :D
    U svakim slucaju, imas mnogo leoa usta, a moram pohvaliti zvakaki sve fptografije iz ovog posta. :D<33
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Fantastičan post draga! Boja je prepreljepa, baš prava za jesen i baš ti nekako paše na usne *-* I da... preljepe fotografije!
    Ako imaš vremena posjeti moj blog: This is my life

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam kad pišeš postove na ovu temu!
    Inače , obavezno napravi post o tome kako povećaš usne, jer se ja staaalno borim sa time. I da, koliko ti traju te usne kada ih tako " povećaš " ?

    Divan post, baš sam uživala. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iva draga, veliko hvala. Drago mi je da ti se dopada. Rado cu napisati ❤ inace traju od 2h do nekoliko sati, zavisi od inteziteta 'pumpanja' ❤❤

      Избриши
  7. Sjajan post,usne izgledaju preedobroo!♥

    jovanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Stvarno odličan post!😗 Ja stavljam samo korektor i labelo, i iskreno nisam ljubitelj velikih usana 😘😘

    ОдговориИзбриши
  9. Inače ne nosim ruževe, ali jako volim bordo boje i imam jedan takav izgleda predivno, a vidim imaš i ti sličan koji je stvarno savršen, a ova zadnja fotografija je predivna, usne ti na njoj izgledaju bašpune, a i bojica je predivna, sve u svemu koristan i zanimljiv post ;)

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Kao i uvek, divan post, draga moja <33 Super je fora ovo za pumpanje usana, nadam se postu o tome. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  11. Divni saveti draga! Isprobaću pumpanje usta, jer to pre nikad nisam radila, a kako imam mala usta, dobro će mi doći. Nemam više šta da dodam, odlična kao i uvek!!♥

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  12. One of my favourite style is Gothic!! Following you on Google+ and + for you. Greetings from Holland, Hanna

    ОдговориИзбриши
  13. divna boja :)
    https://angelaafashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  14. Boja je presavršena! <3

    http://mirjanafashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши