Imate male grudi? Gotičarka ima rešenje za vas!

by - октобар 25, 2016

Hello my dear! My name is Sandra and welcome to my new post.
Ne dragi moji, nisam odlučila da pišem na engleskom, već je ovo malo drugačiji uvod od onog na koji ste navikli, i to baš iz razloga jer je i ovaj post drugačiji.
Pre nego što počnem sa pričom, želim da se zahvalim svim mojim pratiocima, koji redovno čitaju moj blog, i komentarišu moje postove! Veliko hvala, to mi zaista znači! A sada da se vratimo na početak...

U pitanju je tema koja muči veliki broj dama, a to je problem sa malim grudima.
U ovom postu, osim što ću se potruditi da Vam pomognem pri rešavanju problema, potrudiću se da vam mala stručnije objasnim stvari vezane za ono o čemu danas pričamo.




Pored lepog lica, bujne kose, dugih nogu i uskog struka, jedan od glavnih ženskih aduta jesu baš grudi. Osim što su veliki ženski atribut, grudi, tj. dojke predstavljaju veoma važne žlezde u telu svake žene. One luče svoje određene hormone, a i takođe su veliki receptor za druge hormone u organizmu. Najvećim delom se sastoje od masnog tkiva, a uz to, grudo čine i limfne žlezde. Nažalost, danas je stepen karcinoma dojki povišen, isti se javlja sve češće, a to se najviše zbiva zbog nepravilne ishrane ili pak zbog nedovoljnog vršenja samopregleda i odlaska ginekologu. 

Dame često izbegavaju da pričaju na ovu temu, te sam ja odlučila da baš istu pokrenem, u želji da pomognem curama, ne samo na dobijanju svog volumena grudi, već i u tome da sačuvaju svoje zdravlje, i normalnost istih.






Opšte je poznato da je genetika jako veliki faktor koji utiče na to da li će vaše grudi biti velike ili ne. Koliko god mi ne želele da prihvatimo istinu, moramo se suočiti sa tim da ako naša mama, sestra, baka ili tetka nemaju velike grudi, najverovatnije ih nećemo imati ni mi.

Međutim, u današnjem svetu, kada je što tehnologija, što nauka dosta napredovala, javio se veliki broj saveta i ideja, kako da se grudi na prirodan ili estetski način uvećaju.
Prirodni načini za uvećanje grudi jesu ishrana i vežbanje.

ISHRANA


Osim što je ishrana važan faktor u zdravlju, ona predstavlja veoma bitnu stvar kada je volumen vaših grudi u pitanju. Unošenjem proteina vi ćete dobijati na mišićnoj masi, te će se time vaš obim grudnog koša povećati. Unošenjem biljnog estrogena, takozvanog fitoestrogena koji se u velikim količinama nalazi u sojinim proizvodima, vaše masno tkivo u grudima će velikom brzinom nabujati, te će se već nakon nekoliko dana rezultati videti. Ali pazite, nemojte preterivati! Preporučune dnevna doza ovog hormona jeste od 100 do 200mg, što je ekvivalentno 350g sojinog mleka i 75g sojinog, tj tofu sira. Soja se velikim delom nalazi u plazmi, tako da plazma i mleko mogu biti idealna porcija za vas dorucak, i zahvaljujuvi istoj, vi cete postici svoje ciljeve za kratko vreme. Takođe piskavci (pistaći), orasi, lešnici i ostalo koštunjavo voće, koje u sebi sadrži jod, potpomaže rastu vaših grudi.












TRENING



Trening zaista jeste jedan od veoma važnih činioca pri izgradnji vaših dojčanih masa. Sve češće se javljaju deformisani oblici grudi, i to kao posledica prenagomilavanja masnog tkiva u visini grudnog koša, gde su mišići zakržljali, tj nedovoljno razvijeni. Time što ćete svakodnevno uraditi par serija sa po desetak trbušnjaka, uspećete da svoj dekolte pretvorite u veoma privlačan prizor. Naime, dobijanjem na masi mišića grudnog koša, vi ćete zategnuti celokupno grudno tkivo, uključujući i vaše dojke, te će sve izgledati mnogo drugačije.








ESTETSKI IZGLED GRUDI



Kada se kaže estetika, to odmah asocira na spoljašnji izgled, tako da ovim putem ja vam želim navesti nekoliko svojih saveta, kako da uvećate grudi, tačnije da učinite da oni optički izgledaju veće. Naravno, ovo ne bih preporučila da radite svakog dana, jer je metoda malo bolna, i nije zdrava, ali za neke specijalne prilike, gde vam je neophodan dekolte, vi možete iskoristiti načine o kojima ću vam ja sada pričati.

Prva stvar koju bih mogla da vam preporučim jeste nošenje dva brusa. Pitate se kako? Pa pre svega je neophodno da imate jedan brus broj manji od standardnog koji nosite, i neki, dva puta veći. Takođe bitna činjenica jeste da ovaj manji brus, bude pušap. Time što ćete obući njega, vaše grudi će biti podignutije, stegnutije, dobićete na spoljašnjem volumenu i slično. Ali ovde nije kraj, jer previše providno izgleda, jer je donji deo stegnut, pritisnut i tačno se vidi da je pušap u pitanju. Zato sledi oblačenje drugog, većeg brusa, preko tog malog, koji će popuniti sve šupljine, daće loptasti, obli oblik vašim grudima, osim toga, one će izgledati velike sa svig strana, neče biti previše tvrde, s obzirom da se spolja nalazi obični sunđerasti brushalter, a gornji deo dekolte će izgledati lepo i nabujalo.

Osim toga, vaš dekolte možete začiniti i učiniti ga još primamljivijim, time što ćete uraditi blagi konturing istog. Verujem da svi znate o čemu se radi. Iscrtaćete linije vašeg drugnog koša (linija izmedju dojki, linije vrata, linije ključnih kostiju i slično), izblendaćete korektore, dodaćete bronzere i hajlajtere, i eto odlične optičke varke. Verujem da će svi biti oduševljeni. Naravno, ne kažem da to treba biti rpevišpe nakaradno, i providno, niti previše bezobrazno i vulgarno, ali kada je doza ženstvenosti u pitanju, što da ne.

Sledeće što bih mogla da dodam jeste način da vaše grudi izgledaju veliko, iako nosite dekolte bez brtela. Naravno, svima se moze desiti situacija da necemo biti u moguvnosti da nosimo dva haltera, jer ce se brtele videti, tako da bih u tom slucaju preporucila da nabavite halter napravljen od silikona, koji se lepi za kozu. Sigurna sam da ste svi upoznati sa ovim grudnjakom i time kako on 'radi'. Meni je bio efikasan u par navrata, osim toga, vrlo je pristupacan i jeftin. Ali u slucaju da ne budete u mogucnosti da ga nabavite, jednostavno mozete upotrebiti selotep traku (koju ne preporucujem jer previse steti kozi, ali zato onaj zavojni lepljivi materjal namenjen kozi, sto da ne).

Naravno, time sto cete se sluziti nekom od ovih metoda, vi dete vrsiti deformaciju normalnog ovlika vaših dojki, zato se ove metode ne preporučuju svakodnevno. Jesu delotvorne, ali ne i zdrave. 






Uteha za sve devojke sa malim grudima:
Malo neprofesionalno zvuči s moje strane, ali ja sam morala ovaj prilog da dodam svom postu. Zaista često devojke imaju komplekse zbog toga što nemaju dovolno velike lepe grudi, ali tu je greška.

MALE GRUDI VAS NE ČINE NI MALO NEŽENSTVENIJIMA!

-Seksipil se i zasniva na tome da umete da nosite svoje telo onakvo kakvo jeste, i da budete ponosne na to što jeste. 

VOLITE SEBE TAKVU KAKVA JESTE!

-Ako vi sebe budete smatrali manje lepom, manje važnom ili manje ženstvenom zbog nedostatka koji imate, svi će vas gledati drugačije, i manje će vas poštovati!

-IMATE PRIVILEGIJU DA SPAVATE NA STOMAKU!

Iskreno, ja nemam problem sa malim grudima, baš naprotiv. U mom slučaju postoji mnoštvo problema baš zbog velikih i obilnih grudi. Za početak ne mogu spavati na stomaku, što mi veoma teško pada.

 Kada imate male grudi, koliko god otvoren dekolte nosile, to će izgledati prijatno i ne previše upadljivo, dok kod devojaka sa velikim grudima i najmanja otvorenost na majici predstavlja vulgarnu sliku! Tako da su 'ravne' devojke privlegovane da nose baš svakakve modne komade, bez predrasuda. Osim toga, velike grudi sa sobom nose težinu i olove u leđima. Zato budite ponosne na sebe!


PITANJE PLASTIČNIH OPERACIJA?


Oni koji me privatno poznaju znaju koliko sam ja luckasto dete, i znaju kakve sve ideje meni padaju na pamet, počev od raznoraznih bušenja pirsinga, različitih čudnih mejkapova, tetovaža i slično, tako da sam dosta puta do sada pričala i na temu plastičnih operacija.

Jedna divna žena je na svom jutjub kanalu izbacila post baš upravo vezan za ovo, a s obzirom da ja apsolutno delim njeno mišnjenje, čak šta više identično sam imala i pre gledanja njenog videa, moram reći da u potpunosti podržavamplastične opercije.

Svako sebe treba da voli najviše na svetu, i to baš onakvog kakav jeste. Međutim ako neko ima komplekse, mi ne bismo trebali da ga osuđujemo zbog toga. Jeste to delimično nazovimo problem u glavi, jer iz mozga sve kreće, ali u slučaju da nekome neki deformitet predstavlja problem, te ne može normalno da živi a da svakodnecno ne pomisli na svoj nedostatak, zašto da ne ode i ne reši ga se? Isto je kao imati neki kriv zub, pa otići i staviti protezu. Imate li nešto protiv toga? Protiv proteza? Verujem da ne. Zašto neko da ne ispravi svoje zube, i zašto da nema savršen blistavi osmeh, kada može da ga ima? 

Isto je i sa grudima. Ako neko ima male grudi, koje ga muče, a pri tom ima sredstava, zašto da ne ode i reši se tog problema? Ne razumem razlog osuđivanja nekoga ko se odluči da ode 'pod nož' hirurzima. Zašto neko da ne ispun usta ako ima mala? Zašto neko da ne ukloni bore botoksom? Zašto neko da ne podigne jagodice? Zašto? Naravno, ne kažem da ne treba preterivati, ali živimo u svetu gde se svaka hirurška intervencija od spomenutih osuđuje, kao i osoba koje je uradi. Zaista ne podržavam takve izjave! 

I ne, naravno da nije tačno da nećete moći biti dobra majka , i sutradan dojiti svoje dete ako imate silikone! Ako pronađete svog stručnjaka, koji će operaciju odraditit maksimalno, neće biti problema za vas! Toliko od mene.





Da li vam se dopao post? Šta vi mislite o svemu ovome, o plastičnim operacijama i slično?
Kakva su vaša iskustva? Da li sam Vam ikako pomogla?  Ja se naiskrenije nadam da jesam.
Do sledećeg čitanja, voli vas vaša...








You May Also Like

68 коментара

  1. Very informative post x

    Follower # 132
    Following you dear, waiting for you now :)
    Will feel happy to see you on my blog.xx
    beautydrugs.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! U potpunosti se slažem sa sobom. Velike grudi imaji dosta više mana nego male i treba da volimo sebe baš onakve kakvi jesmo.

    ОдговориИзбриши
  3. Draga moja, nista manje nisam ni ocekivaa od tebe.
    Nemam problema s malim grudima, ali svakako je ovaj post odlican i nadam se da si nekome pomogla, takoder mi je uistinu drago sto si u ovom postu spomenula karcinome, jer sve vise zena nazalost ima problem bas s karcinomom dojke i treba podignuti svjest da se zene vise brinu o svojim grudima, da nisu tu samo kako bi zapele za oko suprotnom spolu.

    Maggie's Blog

    ОдговориИзбриши
  4. Apsolutno se slazem da svaka pd nas treba da bude to sto jeste. Neke devojke prwvise zure da odrastu i ovakav nedostatak ih dosta pogadja. Ja nijednog trenutka nisam pomislila na slikone i slicno. Meni su krenule tek da budu bujnije u 18oj tako da moj kje topli savet bez zurbe i pustite da Vas organizam sazri. Bio mi je nekad to kompleks ali sad imam i vise nego sto mi je potrebno ��❤️

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga sto si podelila sa nama svoje iskustvo! Apsolutno bih se slozila❤

      Избриши
  5. Post je ODLICAN! Slazem se sa svakom napisanom recenicom. Imam 13 godina, i grudi su pocele da mi se razvijaju sa 12 godina. Medjutim, ove godine su izgleda pauzirale pa su ostale neprimetne. Skoro sve devojcice iz mog razreda su vec u tom delu zivota da kupuju bruseve, ali eto ja ostadoh na topicu. Ne znam kako da uticem na to da mi grudi pocnu opet rasti... Neki savet? <33333333333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zeljana pre svega veliko hvala na komentaru. Drago mi je da si mi se obratila. Pre svega ti mogu reći da se ne plašiš, jer je to normalna pojava, tvoj period uzrasta i dorastanje jeste ispunjen hormonsima i njihovim 'ludovanjem' tako da se moze desiti da delovi tela ne rasu ravnomerno, ujednaceno i kostantno. Ako je tvoja genetska predispozicija takva da dame u tvojoj kuci imaju male grudi onda ces ih verovatno (nazalost) imati i ti, medjutim ne mora da znaci da ce to biti bas tako, sacekaj, jos si mlada, da ne kazem mala, ima vremena, grudi zapravo rastu sve do dvadesete, u nekim slucajevima i kasnije, i to tako sto u periodu od 12/1 godina pocinju naglo da rastu te se i vidi, a vremenom i godinama one dobijaju na volumenu. Nemoj se sekirati zbog tvog slucaja, sasvim je normalan,daj vremenu slobodu, sigurna sam da neces ostati na tome, medjutim ako tvoje grudi ne pocnu da rastu ni za dve tri godine, u tom slucaju se javi lekaru.

      Избриши
  6. Zaista jako, jako zanimljiv i originalan post, baš dugo nisam pročitala nešto ovakvo. :) Naravno, mislim da svi treba da budemo ono što jesmo i da treba da naučimo da svoje telo poštujemo onakvo kavo jeste. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  7. Slazem se da se o ovoj temi ne pise cesto, bar ne po blogovima, stavise nisam je vidjala dosad ni na jednom blogu, ali kako sam navikla na tvoju progonalnost, nisma se iznenadika sto sam kod tebe videla nesto nesvakidasnje. Dosad sam stekka utisak da si iskusna po pitanju mnogih teme, rcimi farbanje,raskidi,sminkanje, pusenje... toga mi je jako dragida, ako ce neko pisati o ovakvoj temi, budes upravo to ti. Tako da, Sandrice, svaka ti cast na predivno napisanom i sveobuhvatnom tekstu. Slazem se sa dosta toga sto si bapisala i moram ti rcu da si odlicna u ulozi savetovanja po pitanju raznih tema, a pogotovo onih malo vuse zenskih. Predivno!
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  8. Sjajan izbor teme, baš lepo pišeš i uživanje je čitati. Drago mi je što si se dotakla teme koja donekle predstavlja tabu temu.

    ОдговориИзбриши
  9. Svaka čast što si se dosjetila da pišeš ovako opširno o ovoj temi, ove da kažem 'probleme' (iako u suštini to nisu problemi) imaju mnoge djevojke, pogotovo one mršavije, kao što sam i ja, i ja sam jedna od onih koji ima male grudi, ali meni to uopće ne smeta i nemam nikakve komplekse zbog, takva sam kakva sam, slažem se da se i to može promijeniti i da je glavni trening, djelomično i ishrana, ovo sa konturama mi je vrh :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Post je odlican,kao i svaki drugi i stvarno dosta kreativan i kreativna ideja, svaka cast. Za moje godine, smatram da su moje grudi sasvim ok :)

    beautyangel3.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  11. It's very important to be happy and accept our body as it is. Didn't know about the meals solution, but it sounds interesting.

    xo
    www.carinavardie.com

    ОдговориИзбриши
  12. Jako originalan i zanimljiv post. ♥ I odlicni saveti, pokušavam da saosećam sa devojkama kojima se rugaju zbog tog fizičkog izgleda. Koliko puta sam to viđala u svojoj okolini, jednostavno nebrojeno. Koliko god ovo svima izgleda "Pa jao, šta se vi brinete za veličinu grudi, pa i da ih nemate šta vas briga, to je tako nebitno", u očima tih devojaka nije tako, jednostavno se osete kao vanzemaljci, ukoliko ih još i zadirkuju sve su odlučnije da zaliče na svoje vršnjake. Što se mene tiče zadovoljna sam sobom, i ne smatram da sada kao dete treba da izgledam kao da imam 30, vodim se time da ako sada izgledam 2 godine mlađe, kada odrastem ću takođe izgledati mladje hah. :D Svaka čast što si odlučila da progovoriš o ovome, još jedan razlog zašto si mi tako draga. ♥

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши
  13. Mnogo volim sto na tvom blogu naci raznorazne teme, pa mi je drago sto se i ovaj post nalazi tu. Ne bih mogla sebe da svrstam u grupu male ili velike grudi, jer iamm 13 godina pa sam jos u razvoju. Medjutim, moja mama nema velike grudi i racunam da ih necu imati ni ja, i uopste se zbog toga ne zabrinjavam. Smatram da svako treba da pronadje i cijeni ono sto ima: ako ima male grudi da im nadje prednosti, isto i sa velikim grudima ili bilo cim drugim na tijelu. Originalan i zanimljiv post, bravo! Mnogo bi mi znacilo da pogledas novi post na mom blogu, nadam se da ce ti se dopasti ---> DOUBLE Yankee scented candle review | Dostpune u Srbiji? ❤️

    ОдговориИзбриши
  14. Svaka cast za post, jako mi se dopada! Ne mogu reci da me priroda bas nesto posebno obdarila atributima takvog tipa. Posto sam generalno mrsava cura, nemam Bog zna kako velike grudi, ali to me ni ne opterecuje previse. Ne razmisljam ni o kakvim operacijama u buducnosti, mislim da dobar brus moze uciniti pola posla hehe :)
    Hvala na savjetima, sigurno ce pomoci!
    Novi post: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Svaka cast za post, jako mi se dopada! Ne mogu reci da me priroda bas nesto posebno obdarila atributima takvog tipa. Posto sam generalno mrsava cura, nemam Bog zna kako velike grudi, ali to me ni ne opterecuje previse. Ne razmisljam ni o kakvim operacijama u buducnosti, mislim da dobar brus moze uciniti pola posla hehe :)
    Hvala na savjetima, sigurno ce pomoci!
    Novi post: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. U potpunosti se slazem sa tobom.Lakse je imati manje grudi, devojke sa malim grudima treba da budu zahvalne definitivno. Odlican post.♥
    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    http://aleksandrascorner.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  17. Odlican post, slazem se sa tobom! Sve si divno napisala i mislim da svako treba da voli svoje telo onako kakvo jeste. Ja imam male grudi i nikad nisam zalila zbog toga, valjda sto mi se vise male dopadaju. A spavm na stomaku haha..:)

    ОдговориИзбриши
  18. Kao djevojka sa malim grudima,zahvaljujem ti se na ovom postu haha <3 :))
    🍁 forever-blogm.blogspot.com 🍁

    ОдговориИзбриши
  19. Post je odličan! Rasčistila si neke stvari kod svih nas i dobro objasnila svaki način, opširno i zanimljivo.
    Ja iskreno ne podržavam plastične operacije jer više volim iskreno vidjeti prirodnu osobu nego nekoga ko izgleda tako ''savršeno'' a opet to nije on/ona. Bog nas je stvorio onakvim kakvi smo i treba da naučimo da volimo sami sebe a ne da tražimo svoje nedostatke i ispravljamo ih operacijama. Svakako ni onda ne bi bili zadovoljni sami sobom,iako bi izgledali divno, ne bi se tako osjećali a sve počinje iznutra. Ali ko to voli i podržava, nemam ništa protiv toga, mislim ne tiče me se šta će neko raditi sa svojim tijelom ali ja sebi to nikada ne bih uradila :D
    <3 <3 <3 <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
  20. Nice post!
    Dear, thank you for visit on my blog, i'm following you" :)

    ОдговориИзбриши
  21. Bravo za temu i za to kako si je sjajno obradila! Ja spadam upravo u grupu devojaka sa manjim grudima, ali nikako ne patim zbog toga. Slazem se da je pravi izbor brushaltera jako vazan, kao i unosenje zdravih namirnica u ishranu, redovni pregledi i sl.

    Cmokic

    ОдговориИзбриши
  22. Woow,koliko sam toga saznala iz ovog posta.Odlicno,zaista!!
    Jako originalno i korisno :)

    Ako budes moga,pogledaj moj blog
    girlsstuffblogg.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  23. Svaka čast! Nemam problema s tim, ali mi je bilo zanimljivo da čitam! Stvarno svama čast!
    P.S: možeš li da mi daš neki savet vezan za blog?
    Link: anastasijaslife.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  24. Great information! Thanks for your comment ! dO YOU WANT F4F ?
    lET ME KNOW ON MY BLOG
    KISS
    Coco and Jeans by Marisa x My Instagram x My Bloglovin

    ОдговориИзбриши
  25. Odlican post kao i uvek.
    Pohvale :)
    xoxo

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  26. Draga moja Sandra, predobar post! Sviđa mi se to što nigde nisam videla post na ovu temu. Takođe, jako dobri saveti. Ja sam neko ko obožava koštunjavo voće, tako da mi to neće teško pasti, jedino što sam lenja malo da vežbam, ali potrudiću se da te poslušam hahaha♥ Što se plastičnih operacija tiče, potpuno se slažem sa tobom, ali naravno ne treba preterivati...
    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  27. Memi se mnogo dopada ovaj post!!! Ja nemam velike grudi i zadovoljna sam sa njima! Konturisem kada nosim neki dekolte sto je retko ali pomaže kao i vežbe za ruke i gornji deo tela to au sve mišići koji se mogu malo oblikovati, tako da, veliki lajk za ovaj podsticajni post!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/11/bfw-ana-ljubinkovic.html?m=1

    ОдговориИзбриши
  28. Odličan post kao i blog! Ako nije problem voljela bi da pogledas i moj blog xo

    ОдговориИзбриши
  29. Very interesting post) thanks for sharing)
    Would you like to follow each other on g+? Please let me know and I follow you back)
    http://beyoutiful.com.ua

    ОдговориИзбриши