Gotičarka otkriva kako da zamenite svoju šminku!

by - октобар 01, 2016

Pozdrav drage moje lepotice. Dobrodošle na moj blog.
Moje ime je Sandra, i ovde sam da se prvenstveno družimo, a zatim da podelimo koji savet. Cilj mog današnjeg posta jeste upravo to. 
Moram napomenuti da sam ovaj post već jednom pisala i izbacila, ali zbog nekih problema, došlo je do brisanja istog, te sam odlučila da ga ponovo podelim sa vama jer smatram da je koristan svim devojka,a.

Kao što već pretpostavljate, danas vam predstavljam savete i načine na koje različite makeup proizvode možete zameniti onim proizvodima koje već imate.

DON'T BUY! TAKE ADVANTAGE!

#No.1 PALETA ZA KONTURISANJE LICA 
Danas, palete za konturisanje lica su vrlo atraktivne, i pristupačne. Mogu se naći u svim parfimerijama ili na internetu, po vrlo povoljnim cenama. Ako niste profesionalni šminker, mislim da nije neophodno da imate neku visoko brendiranu i markiranu paletu. Za početak dovoljno je da imate bilo kakvu paletu, sa tamnijim i svetlijim tonovima korektora, i najpre naučite da te boje lepo izblendate, i ujednačite, da konture deluju prirodno i lepo. 
Međutim, šta ako nemate paletu, ili se desi da vam zafali tamna nijansa za konturing?
Ja imam rešenje za vas!





1.) Olovka za iscrtavanje obrva  ( Naravno, ovo se podrazumeva da olovka bude u tamnijoj nijansi. Pri konturisanju lica olovkom, najpre moram skrenuti pažnju na to da bi olovka trebala biti tupa i nenaoštrena, da bi se konture senčile. Podebljajte predeo ispod jagodica, brade, nosa, i čela. Lepo izblendajte, i eto savršenog konturinga bez bacanja novca na paletu! )

2.) Braon mat senka za oči  ( Imate braon senku za oči? Eto odličnog rešenja kako da uradite konturing bez tamnog korektora. Postupak rada je isti kao sa olovkom za obrve. Za ovaj postupak najviše bi odgovarala mat senka, ali i šimerasta ili senka sa gliterom je sasvim dobro rešenje za vas, s tim da vam dodati hajlajter neće biti neophodan! ) 


#No.2 HAJLAJTER
Hajlajter je danas neizostavni deo svakog mejkapa. On naglašava vaše jagodice, i osim prirodne blistavosti kože, daje dodatni sjaj i upotpunjuje vaš celokupni izgled. Lično ja, hajlajter nosim samo u svečanim prilikama, jer smatram da je tad neophodan, međutim čula sam slučajeve da devojke svakodnevno u svom luku stavljaju hajlajter. Stvar ukusa, poštujem. Hajlajter je poslednjih godina postao veoma popularan, i danas ga je vrlo lako nabaviti. Međutim desiće se situacija da ga nemate trenutno kod sebe. I šta uraditi tada. 
Evo odličnog rešenja kako da vaše lice zablista i bez hajlajtera!




  

1.) Šimerasta sjana senka za oči  ( Ne znam da li ste upoznate sa ovim, ili ne, ali je vrlo efikasno. Umesto profi hajlatera na mesto namenjeno njemu utapkajte belu, nežno roze, ili nud braon šimerastu sjajnu senku. Zatim lagano izblendajte, i eto odličnog sjaja ja vašem licu. Ja imam hajlajter ali mi je mnogo bolji efekat kada stavim Diorovu belu šimerastu senku za oči. )

2.) Talk puder sa šljokicama   ( Pitate se da li ste dobro pročitali? O da, jeste! U posudicu sipajte malo baby/talk pudera, dodajte šljokice, (po mogućnosti skroz sitne), i lepo izmešajte. Zatim ga nanosite kao hajlajter. Odlično rešenje, verovali ili ne. Ja sam zadovoljna. )



#No.3 RUMENILO
Rumenilo je oduvek bilo moderno, jer daje neku prirodnost vašem licu. U veku kada su naše bake živele, samo jako rumene cure su bile atraktivne jer je to asociralo na činjenicu da su zdrave, te su momci gotivili devojke čiji su obrazi bili jako crveni. Baš u tom periodu je i nastao ovaj kozmetički prozivod. Kada je samo rumenilo u pitanju ja ne koristim, jer doista u predelu jagodica imam intezivnu rumenost, tako da uz dodatak korektora i hajlajtera, ja prekrivam višak, ali ću vam sada predložiti dva saveta u slučaju da nemate rumenilo.






1.) Karmin  ( Dobar, crveni ili pink karmin će vam odlično poslužiti umesto rumenila. Blago prstima skinite sa karmina boju i utapkajte na jagodice, a zatim kistom za bronzer, izblendirajte. Verujem da ćete biti zadovoljne efektom.

2.) Senka za oči  (Takođe, crvena, pink ili roze senka za oči, sa šimerom ili bez, će dobro doći da naglasite vaše obraze, i vašem licu dati efekat zaljubljene cure. Postupak je isti. Natapkajte senku, zatim izblendajte, i vaš mejkap luk je gotov. )



#No.4  SUNĐERASTI BLENDER
Kada je sunđerasti blender u pitanju, dok ga nisam probala, ja sam bila fascinirama istim, jer sam svakodnevno gledala videe na Jutjubu i Instagramu gde ga devojke koriste. I dugo sam razmišljala o tome da nabavim jedan sebi, ali s tim da je cena bila visoka, za moj ukus, uvek sam se dvoumila i radije kupovala druge kozmetičke proizvode nadaući se da ću sledeći put ostaviti više novca i priuštiti sebi ovaj blender. Međutim, kada sam ga dobila na poklon od mame, shvatila sam da je to bacanje pare. Kada se koriste korektori za konturing lica, neophodno je boju tapkati i lagano blendovati, a ne razmazivati, međutim blender koji sam ja imala je bio apsolutno neupotrebljiv. I u suvom i u vlažnom izdanju, ja nikako nisam mogla da ga iskoristim za blendovanje konturinga. Dugo sam vežbala tehniku ali tapkati na jednom mestu sunđerastom lopticom je veoma dug proces, tako da sam našla nešto mnogo efikasnije! 







1.) Čarapa  ( Čarapa? Pitate se kako. Objasniću vam. Isecite vrh čarapi (deo gde idu prsti), ostatak uvijte, kao za 'krofnu' za punđu, i eto odličnog rešenja za novi blender. Blendanje je pre svega vrlo moguće, i mnogo je lakše od blednanja sa profi sunđerom, a i mnogo je jeftinije. )

2.) Sunđer za pranje suđa  ( Deluje čudno? Verujte da nije. Najobičniji sunđer za sudove je izazvao oduševljenje kod mene, jer se pokazao kao odličan blender, verovatno zbog svoje mehuraste strukture, tako da je kolore na mom licu fenomenalno spajao i utapao, preporučujem! )



#No.5 SPRAVICA ZA PUMPANJE USTA
Verujem da je svaka devojka upućena o čemu je reč. Radi se na principu vakuma, zahvaljujući čemu se vaša usta za samo par sekundi ili minuta dodatno uvećaju i naglase. Takođe danas su ove spravice za pumanje vrlo atraktivne i pristupačne. Osim u parfimerijama i na internetu možete ih naći i u kineskim radnjama, i to po dosta jeftinijoj ceni, a efekt je isti. Međutim, iako sam nabavila ovu spravicu, sada ću vam prezentovati mnogo primitivniji način...

1.) Čašica  (Verujem da ste pretpostavili da je reč o čašici za rakiju. Ja lično koristim malu šoljicu koja je iste veličine kao i čaša, ali moram reći da mi se ovo pokazalo efikasnije od spravice koju sam skupo platila, iz razloga što mi je spravica ostavila modrice oko usna, dok najobičnija čašica nije, i zbog toga preferiram čašicu. Kada je u pitanju večernji izlazak ja volim da stavljam ruževe, i to obično u tamnijim nijansama, a da bi usne izgledale punije, seksipilnije i mnogo lepše, ja koristim ovu metodu i definitivno je preporučujem! )

2.) Toplota  (Sigurno ste čuli izraz 'ima usta kao da je poljubila peglu'?! Verujem da jeste. Sada vam je verovatno jasnije o čemu pričam. U pitanju je dokaz, da kada svoja usta izlažete toploti, ona nabujaju i dobijaju prirodnu punoću. U ovom slučaju ja predlažem da neku krpicu zagrejete peglom, na grejalici ili fenom, i da držite na ustima, ne čekajući da se ohladi, već stalno dodavajući novi toplotni izvor. Vaša usta će biti apsolutno puna i prirodna. Preporuke! )








Drage moje dame, toliko od mene za ovaj post. 
Nadam se da sam vam pomogla, i da vam se dopalo ono o čemu sam vam pričala.

Ljubi vas i voli sve vaša... 


You May Also Like

63 коментара

  1. Divan post draga, posebno mi se svidaju ova rumenila i slatke ruzicaste spuzvice! ❤❤

    ilvasworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hm mislim da nisam reklamirala rumenila i spužvice, već zamenu za iste, u slučaju da ih nemate ili vam zafale. Ali nema veze, hvala na komentaru.

      Избриши
  2. Ovaj post je svakako dobro dosao osobama koje su pocetnici u sminkanju, koji ne mogu kupiti sve odjednom. Ja sam isprobala jedno od tog... a to je CASICA haha uzas, imam pretanke usne, uopce mi nije pomoglo, al ni ne zelim davat novce zaa original jer se bojim da mi ni on nebi pomogao

    http://maggieblogspot.blogspot.hr/?m=0

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako. Imam ja original ali iskreno bolje mi pomaze casica, tako da je ovo definitivno bacanje para :D Inace hvala na komentaru

      Избриши
  3. Wow, super trikovi. Neke od njih sam i isprobala, ali neke mislim da ću tek isprobati. Za "ljubljenje pegle" nisam čula i baš sam se slatko nasmijala, no čula sam za cimet i četkicu za zube, ali nisam isprobala. Kažu da je stvanro učinkovit i to u samo par sekundi a da zna trajati i do 2h. Draga, moram da ti priznam da stvarno super pišeš. Obožavam da čitam tvoje postove i svaki put se iznova i iznova oduševim. Puno sreće i uspijeha ti želim. :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan i izuzetno koristan post! Nisam probala čarapu i sunđer za pranje posuđa, jer mi je beuty blender do sada super koristio. Doduše, ja ga koristim samo za nanošenje korektora, jer se generalno ne šminkam mnogo, ali ću morati da probam, baš me zanima kako deluju :D Konture sam radila sa braon senkom i bilo je super :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Anja, hvala na komentaru. Drago mi jed a si probala braon senku, ali nekom buducom prilikom probaj i blender da zamenis, sigurna sam da ces biti zadovoljna.

      Избриши
  5. Odličan post!Sjajni trikovi, nekih se nikad ne bih setila.

    ОдговориИзбриши
  6. Sjajan post, Sandrice! Citala sam i tvoj prosli na ovu temu, i jos jenom moram reci da mo je jako zao sto si imala probleme sa komentarima. U svakom slucaju, sjajan post i zaosta eoma kpristan, jer se zadedi pinekad da zafali koji deo sminke, a onda je super iskorostiti nesto drugo kao zamenu. :D ♡
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  7. Vau! Sandra, mnogo mi se dopada post! Saveti su odlični i dosta od njih ću sigurno isprobati, pogotovo ove za blendanje lica pošto baš i ne volim ove što se kupuju u prodavnicama...

    Pametno dete

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post. Svaka čast, super ideja, i prezentacija.

    ОдговориИзбриши
  9. Jako koristan post za sve djevojke koje se šminkaju, trikovi su odlični, neke sam već isprobala, najviše od svega volim beauty blender, inače fotografije su odlične, jesu li tvoje?

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Pa ovo je sajaaajno, Sandrice! Stvarno si me oduševila! <33 Hvala ti na divnim savetima koji će definitivno jako poslužiti, odlična si! <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  11. Ovaj post je stvarno jako koristan!Imam jednu matt senku ( videla si je u mom novom postu ) tako da će mi ona verovato poslužiti za konturisanje.Stvarno sam se iznenadila kada sam videla koliko si ti pametna osoba. <3 Ljubim te. :)

    anastasjastyles.blogspot.ba <------- novi post

    ОдговориИзбриши
  12. Jako zanimljiv i kvalitetan post! Uživala sam dok sam čitala.
    Neke od ovih trikova sam i sama koristila, a moram priznati da sam za neke prvi put čula. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post, draga moja. Meni će ovo dosta pomoći jer sam ekstremno nespretna sa šminkom. :D ♥

    ОдговориИзбриши
  14. Odlicne ideje draga.
    Predivan post.
    Sandra ovo blogovanje ti ide savrseno samo tako nastavi.Imas punu podrsku od mene. <3

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  15. E super si ovo napisala .. bas sam uzivala citajuci :) Trik sa carapom sam znala , ali iskreno nikad nisam probala, mada sam cula da je bolje sa carapom nanosit puder nego sa bilo kojom cetkicom ili blenderom :)

    Charming Coco

    ОдговориИзбриши
  16. Odlična ideja za post i savjeti. Nekada koristim sjenilo kao highligher, ne vidi se jako koliko želim, ali opet meni tako ljepše izgleda nego bez njega. Također imam neke tamnije korektore koji mi posluže za blagu konturu. :)

    beautybydorotea.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  17. Predobri savjeti! Za neke sam čula za neke ne, ja rumenilo nikada ne kupujem posebno jer se nikako ne nađe odgovarajuća nijansa. Pune usne ne volim i draže su mi ovakve tanke kao moje. Blender sam imala i meni se pokazao sjajnim, ne znam što ne valja s tvojim <333

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  18. Hvala ti za savete/trikove.Za neke od ovih sam znala a za neke ne.
    I meni se takodje nekako izbrisao post.I to vec drugi put.
    Inace uzivala sam citajuci.
    Odlican post Sandra :)

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  19. Baš zanimljiv i koristan post☺ Ja uvijek koristim neko svijetlo sjenilo kao highlighter haha♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  20. Za konturu koristim nekada matt senku za oči jer mi je ona bolja od nekih senki za konturu.Odličan post i divni saveti kao i uvek ♥

    Novi post → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  21. Oduševila si me ovim postom! Savjeti ovakvog tipa su uvijek dobrodošli, a moram priznati da sam i naučila dosta toga. Zaluđenost beauty blenderom je uistinu nepotrebna, jer kao što si rekla, precijenjen je i s obzirom na novac koji za njega traže, ne daje očekivane rezultate. Ideja sa čarapom zvuči totalno kreativno i neobično, no sigurno ću isprobati. Inače sam zadovoljna svojim usnama jer nisu previše tanke, a ne izgledaju ni kao da su "umjetno" popunjavane, ali metodu sa čašom sam dosta viđala po yt-u i razlika je definitivno vidljiva :)
    Novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  22. Za neke od ovih trikova sam cula ali su me pojedini bas prijatno iznenadili a neki i zacudili (u fazonu zar se to moze?! ) hahah :)
    Odlican post kao i uvijek <3

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  23. Kako dobar post! Jako lijepo si sve objasnila i pomogla mnogima uključujući i mene! Slike su odlične, zaista bez ijedne zamjerke, sve je na zavidnom nivou ! <3

    GIVEAWAY : http://living-like-v.blogspot.ba/2016/09/30k-views-giveaway-wsdear.html

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
  24. Odličan post i korisni savjeti.Super si sve objasnila,slike vrh.

    http://xsmallworldoffantasyx.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  25. Nice post! Thanks dear for visiting my blog and following me. I follow you back.


    FANAA'S BEAUTY BLOG

    ОдговориИзбриши
  26. Sjajan post draga! ♥ I jako koristan naravno. :) Iskreno nisam vas znala za ove "trikove" ali sigurna sam da ce mi koristiti. :) Ovo sa carapom je zaista sjajno. :D Drago mi je sto si napisala ovaj post, mnogo si mi pomogla. :* ♥

    eslyisworldview.blogsport.com - novi post

    ОдговориИзбриши
  27. I'm obessed with highlighters at the moment... I prefer cream ones, but those powder ones look fab!
    April xx

    | APRIL ROSE PENGILLY |

    ОдговориИзбриши
  28. Koristan post, bravo :)
    Posjeti nas nazad na http://beseenbepopular.com/
    XOXO

    ОдговориИзбриши
  29. Amei tudo ^^ principalmente as esponjinhas!
    Obrigada pela visita, linda!
    Boa semana pra você!
    Até mais. Beijos ;*

    http://suenefernandes.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши