Gothic Princess presents: The cheapest mask against blackhead!

by - децембар 04, 2016

Maske za čišćenje lica su posebne smese kozmetičkih preparata napravljene tako da imaju mehaničko i baktericidno dejstvo po vašu kožu. One čiste kožu od viška (nekrotičnih tj. izumrelih) ćelija, vrše piling zarad uklanjanja gnojnih i nečistih podliva, kao što su bubuljice i mitiseri, a pored toga obezbedjuju lice osiguravajući dugotrajnu zaštitu od nečistoća.

U poslednje vreme sam čitala dosta recenzija na temu maski za čišćenje lica, tako da su me iste motivisale da i sama napišem post o tome. Maske za lice mogu biti sintetičke (one koje kupujemo) i prirodne (one koje sami pravimo). 

Iako nisam ljubitelj sintetičkih maski, ponekad probam koju, ali iskreno moram reći da još uvek nemam sebi dragu. Jedina maska za čišćenje lica koju ja koristim jeste maska o kojoj ću vam danas pričati. Verujem da ste svi čuli za nju, možda je i isprobali, ali način na koji je ja primenjujem je nešto drugačiji, te vam preporučujem da pročitate post do kraja, i isprobate je.




Potrebno:
- 1 jaje
- 1/2 limuna
- malo ubrus papira
- kašika griza
- 1 kesica vanilinog šećera.




Pre svega neophodno je da razbijete jaje, a onda odvojite zumance od belanceta. Belance ulupati, da bude polupenušavo, i dodati nekoliko kapi limuna. Sve lepo promešati.

Pre početka rada maske, preporučujem da lice očistite od šminke, po mogućnostu alkoholom. Takodje jedan savet više je, da tupfere za sminku namokrite vrelom vodom, a zatim držati oko minut, na tipičnim mestima, gde ćete raditi masku. Ovo se radi, jer topla voda otvara pore na licu, tako da će uklanjanje mitisera biti intezivnije.



Kada ste pripremili masku, uzmite četkicu (ja koristim staru, za zube), zatim nanesite belance na lice, a preko toga nanesite ubrus papir, vodeci racuna da nanosite samo jedan sloj papira (Ako je papir dvoslojni ili teoslojni,razdvojite na tanje listiće).

Masku možete naneti na celo lice, medjutim ja sam danas nanela samo na tipičnim mestima, jer mi je koža već suva, a ova maska je poznata da pomalo isušuje, te je ja koristim samo kada je baš potrebno. Masku držite sve dok se papir lepo ne osuši, i postane beo. Kada nanosite papir na lice, mozete ga premazati pa ponovo zalepiti drugi sloj, ali time ćete produžiti vreme neophodno za sušenje.

Ja sam danas stavila dupli sloj, tako da sam sušila nekih pola sata. Da bih se uverila da je u potpunosti suvo, iskoristila sam i fen. Kako maska počinje da se suši osetićete snažno zatezanje lica.  Ako se lepo osuši moći ćete da je skinete u jednom potezu. Po skidanju, isperite lice toplom vodom, i sapunom. Ja koristim Dove.





Maska koja sledi, je više piling nego maska, ali smatram da je zaista neophodno da se uradi svaki put nakon prve maske, jer ista zateže lice, te ono postoje tvrdo i grubo.

U činijicu pomešajte griz sa vanilin šećerom, (ako nemate griz i vanilin šećer može i obični kristal šećer) a zatim dodajte žumance i izmešajte. Masa će biti gusta te je neophodno da se doda vrlo malo limunovog soka. Masku uzmite prstima, nanesiten lice, i trljajte, kao da radite piling. Držatiminut, a zatim oprati isključivo hladnom vodom.



Lice osušiti peškirom. Možete ga očistiti 3% alkoholom, a zatim nanesite svoju dnevnu ili noćnu kremu za lice. Ako nemate, možete upotrebiti i Bekutan ili Pavlovićevu mast.



Opšte je poznato da je jaje puno vitamina, tako da belance vaše lice čisti od svih nečistoća, a žumance omekšava vašu kožu, hrani je, i daje joj prirodan sjaj. Ja sam ovom maskom prezadovoljna i korisim je 3 puta mesečno. Ako je prvi put koristite, može to biti i na svaka tri, četiri dana, dok se lice ne iščisti lepo, nakon toga, pravite veće rastojanje da ne bi došlo do prekomernog sušenja kože! Ja je preporučujem!

Da li ste je vi probali? Kakva su vaša iskustva?
Do sledećeg čitanja, voli Vas vaša...



You May Also Like

73 коментара

  1. Probala sam prvu masku, ali bez limuna i vanil secera. Bas cu probati i tvoj recept :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sandra, draga maske su odlične. Sigurno ću ih napraviti.

    LifeInMyStyle

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post draga! Woow! Nisam još isprobala ovakvu masku, ali definitivno ću čim nađem vremena *-*
    Novi post - This is my life

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post! Mislim da cu probati!
    Svrati; https://eniiway.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  5. Jaoj, pa oo je genijalno! Definitivno moram probati prvom prilikom, jer je veoma jednostavno za pravljenje i sastojci su oni koje generalno svi imamo kod kuće, a verujem ti na reč i da je delotvorno. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala ti draga na ovoj maski! Super djeluje. Preporučujem svima da pokušaju ovo najprije nego što kupe one maske u dm-u ili cm-u. <3

    http://makeyourperfectstyle.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  7. Really useful, thanks for sharing dear.

    xx
    www.thestylefanatic.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ohhh I really like the peel mask. During this time of year, face masks are my favorite.

    www.fashionradi.com

    ОдговориИзбриши
  9. Odlična maska, ja preferiram prirodne, uvek su bolje od sintetičkih! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  10. Hi dear!
    Thank you for passing by my blog, nice to meet you! I am your new follower🤗 If you want you can follow back😇 I did not know any recipe for blackheads "homemade" so I will take this ones into account! Thank you so much for sharing 😻
    Have a wonderful weekend!
    💋✨

    Elena from Somniare Aude blog

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican post, sigurno su probati i sama ovu masku. :)
    P.S. - Ja sam tvoj novi citalac, nadam se da ce i ti biti moj. <3

    ---- http://makeupandotherland.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Maske mi se čine obećavajuće, sigurno ću ih napraviti i probati čim uhvatim vremena. Hvala ti što si podelila recepte sa nama, verujem da su odlične! ☺♥

    Blog: Misseslandy

    ОдговориИзбриши
  13. Veciti problem ti mitiseri i bubuljice, svidja mi se sto je sve potpuno prirodno, pokusacu cim vidim sta imam kuci ;)

    http://www.stylesensemoments.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Amazing tutorial, homemade face masks are amazing :)

    ОдговориИзбриши
  15. Jako mi se sviđa post i morat ću isprobat to. Radila sam prije nekoliko godina masku doma, znam da je išao gustin unutra i užasno je smrdjela i nisam je ni mogla držati na licu da se osuši. Nadam se još ovakvim postovima. :)

    beautybydorotea.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ova ima miris jaja koji ja ne volim ali je ipak podnosljiva. Probaj je, svidece ti se. Bice jos post ova naravno.

      Избриши
  16. Radujem se da isprobam ovo! Djeluje mi skroz zanimljivo. :D
    powerful daydreamer

    ОдговориИзбриши
  17. Draga, post je supre i stvarno si to fino opisala, ali masku ću proslijedit jačoj polovini :D. Moja koža je, užasno, suha i mislim da bi je ova maska samo dodatno isušila :/. :*

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши
  18. Odlicno!
    Hvala za savet :)

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  19. Odličan post! Isprobala sam ovu masku, te sam također mislila pisati o njoj. Super je :)

    beautyakworld.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  20. nisam probala, ali sigurno hoću, prirodno je ipak najbolje.

    ОдговориИзбриши
  21. Great post! Thank you for the tip

    http://iameleine.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  22. Sandra, evo opet ostavljam komentar na isti post. Želim da ti kažem da sam te nominovala za jedan tag. Nadam se da ćeš ga uraditi.

    LifeInMyStyle | Winter Tag!

    ОдговориИзбриши
  23. Bas ovih dana imam problema sa aknama,hvala ti puno na savjetu,moram da isprobam...prelijep post...zapratila sam te,nadam se da ćes i ti posjetit moj blog i ako ti se svidi zapratit,,,
    Blog: www.newoutfitfashionblog.blogspot.ba
    Facebook: www.facebook.com/New-Outfit
    Instagram: www.instagram.com/milanewoutfit

    ОдговориИзбриши
  24. Uvijek sam za prirodno! Probaću:)
    Pratim te, pa ako želiš da uzvratiš:)

    http://mysweetescapemasha.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  25. Draga Sandra, već sam čula za ovu masku i isprobala je. Takođe sam mislila da napišem post na ovu temu, ali mislim da neće biti potrebe, jer si ti to stvarno sjajno donela. Maska je stvarno odlična, mislim da je to prva maska koju sam probala, a da stvarno solidno radi svoj posao. Vrlo lepo napisano, samo tako nastavi! Takođe moram pohvaliti tvoj izgled bloga. S obzirom na to da dugo nisam ulazila na blog, tek sad vidim ovaj novi baner, koji me prosto oduševljava! Bravo Sandrice, imaš moju ogromnu podršku♥

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  26. Sandruce, oprosti sto tek sada komentarisem, ali bolesna sam bila ovih dana pa se nakupilo postova hehe :D
    Ovaj si zaista sjajno napisala i mnogo mi se doppadaju ideje koje si podelila sa nama. Stvarno umes drugavije od drugih da odradis posao! Ulila si mi poverenje i sigurna sam da maske deluju ovako kako si rekla, te nema razloga da se i sama ne oprobam u pravljenju iste :D
    Stvarni svaka cast!
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  27. Probala sam slične maske, ali za ovu prvi put čujem, morat ću je probati :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  28. Love it. Please check out my party wear edit and tutorial!

    Kisses xo | From Aliona With Love

    Instagram @alionawithlove

    Twitter @alionawithlove

    ОдговориИзбриши
  29. What a great mask! Be sure to try!
    Have a good day!
    www.recklessdiary.ru

    ОдговориИзбриши
  30. Jako si lepo uredila blog.Sa obzirom kako tebi lice divno izgleda,a i koristis tu masku,sigurno cu je napraviti.

    ОдговориИзбриши
  31. Que legal!! ^^ Amei
    Obrigada pela visita, linda!
    Boa semana!! Até mais. Beijos ;*

    http://suenefernandes.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши