10 Fashion freaks | Collab post with Ada Kaljesi

by - фебруар 20, 2017

Hello everyone! Evo mene napokon sa Vama!

Nije me bilo par dana, opravdano, ali ponovo sam tu da se družimo, i to u jednom, veoma simpatičnom izdanju posta. Naime, odlučila sam da uradim još jedan collab post, i to baš sa jednom našom koleginicom, koja se od nedavno bavi blogovanjem, i kojoj je potrebna naša podrška da uspe u ovom poslu, ako smem tako da se izrazim. Reč je o Adi Kaljesi, predivnoj blogerki sa bloga 'Ada Fashion Corner' čiji sam pratilac od samog početka. Devojka zaista odlično radi svoj posao, vrlo interesantne teme ima na blogu, jako je ljubazna i prijatna te je to doprinelo da zaista uživam u ovoj saradnji sa njoj. I ona i ja bismo bile zahvalne, ako je zapratite! Hvala!

Pre nego bilo šta počnem da pričam, želim svim svojim srcem da se zahvalim ljudima koji me prate. Iz dana u dan Vas je sve više, što u meni budi još veću želju da nastavim da se bavim ovim. Međutim, Sandra ne bi bila Sandra, da nema da kaže koju reč više... Razmišljala sam da li ovih par rečenica da uopšte ubacim u svom postu, ili ne, ali ću ipak to uraditi, čisto da druge kolege vide kakvih sve blogera među nama ima. Radi se o dveju devojaka, čija imena ne bih spomenula ni u ludilu, jer nisu vredne moje reklame i promocije, a s druge strane nije lepo ni da prozivam... Bile ste mi tako velika podrška, a kada ste videle moj uspeh, niste umele da uradite ništa argumentovanije, nego ste se iz hira pretplatile s mog bloga!

Ovde nije reč u brojci, već u tome, što meni nije jasna ta ljubomora i taj sebičluk! Nemam ja, ko zna koje cifre na svom blogu ovde, ali sam ipak uspela za tako kratko vreme, napisala brojne postove koji su zaista čitani, sklopila ogromne saradnje, i ono najvažnije, stekla mnogo prijatelja. Ne razumem čemu to? Kada sam počinjala, radovala sam se kako svom tako i vašem uspehu! I danas je tako, cenim apsolutno svaki rezultat koji je proizašao iz nečijeg truda, a vi? Mislite da ste mi naudile time što ste napustile moj blog? Niste, ali ste me jako povredile svojim delom, i ja zaista nemam reči kojima bih Vas sada okarakterisala. Već sam dovoljno vremena potrošila, ne želim nikoga da vređam, ali još uvek mi nije jasno zašto mrzite nekoga jer je bolji od vas? Da li bih ja sada trebala ove mlađe blogere da odbijam za saradnje, na primer, jer imam daleko veći broj pratilaca od njih? Ne! Budimo blogeri, ali pre svega ljudi! Hvala.


Kao što se po naslovu da primetiti, Ada i ja smo odlučile da pišemo na temu modnih i mejkap trendova koji nam se ne dopadaju. Ja moram reći da se trudim da budem maksimalno tolerantna i da ne obraćam pažnju na tuđi mejkap luk, jer se svako šminka onako kako voli ili kako je u mogućnosti. Nešto što je meni nelo, ne znači da će svima biti te je malo nezahvalno komentarisati tuđe oblačenje i šminku, osim toga, i modni trendovi se menjaju, te ja poštujem svačiji izgled, međutim postoje tu neke sitnice koje mi uvek izazovu ili smeh ili maleno ogorčenje kada vidim iste failove. Danas pričamo o njima!
1.) Fail Eyebrows 


Zaista mi ume biti urnebesno smešno kada vidim obrve nekih devojaka. Često se radi o čuvenim kockastim obrvama, a neretko i o obrvama nalik na zagrade, ili pak one jako loše osenčene... Zaista smatram da su obrve jako važan detalj svake persone, tako da ako ih već crtate, neka one budu maksimlano dobre, u boji baše kose, i pravilnih razmera u odnosu na vaše lice. Evo i preporuka.





2.) Fail Lips
Od kad znam za sebe, velike, obimne, bujne i pune usne su u modi. Ali šta može jednu mladu devojku da natera da svoja usta unakazi precrtavanjem, tako da izgleda jako jeftino, nepedantno i umazano? Moda? Hm ne! Pre svakogo crtanja usana, moj je savet da se one koliko toliko 'napumpaju'. Neće svako imati novac da radi silikone ili popunjavanje hjualuronskom kiselinom, ali brate, uvek je tu neka čašica ili nešto nalik tome pomoću čega će vaše usne dobiti na obimu. Zato, pamet u glavu sledeći put! Medjutim, kada kažem, da koristite čuveni 'lip bomber' ne mislim da trebate preterati i izgledati kao patke! Imajte u svemu granice.



3.) Foundation Line / Other color of foundation
Elegantna haljina na vama, sa velikim dekolteom, bez rukava, predivno pokupljena kosa, simpatičan smoki'ajz, a ondal... Linija na licu koja izrazito odvaja vaš vrat i lice, što po boji, tako i po preciznosti jer se jako, jako vidi. Ima li šta gore? Ne bih previše da komentarišem, samo bih da apelujem svim devojkama da što bolje blendaju puder, i uvek ga povuku ka vratu, čisto da izjednače, a u slučaju dekoltea, obavezno izbronzirati isti, molim vas!



4.) Bad ombre time
Nisam sigurna da znate šta sam htela reći, ali verujem da će vam biti jasnije kada vidite sliku. Ombre zaista jesu jedan predivan modni pravac, počev od ombri kose, pa sve do ombri noktiju, usana, do smoki ajza koji zapravo u sebi sadrži ombre ofekat. Ombre u prevodu znači izbledjivati, tj. izbleiti. To ne znači da krajnji produkt mora da sadrži belu boju, ali je bitno da se u celokupnosti vidi razlika u tamnijim i svetlijim nijansama nečega! Apsolutno sam veliki hejter sledećih stvari.



Vidi se razlika, zar ne?

5.) Bad Contouring
Konturing lica je nešto, što je po mom, već deo prošlosti u modnom svetu. Prateći modne trendove, zaista je konturisanje lica već palo pod senkom zaborava, jer se trenutno teži ka što prirodnijem izgledu lica. Naravno, nemam ja ništa protiv konturina, elem, obožavam ga, ali kad? U svečanim prilikama, kad izlazim u neki provod i slično. Svakog dana, definitivno ne! Naravno, nekada jeste bila 'fora' da se svakog dana imaju izrazito podignute jagodice, sužen nos, usku bradu i slično, međutim šta kada šminkeri preteraju?...Tada nastaje efekat koji možete videti u produžetku! Apel: Drage dame, blaga bb krema, tonirana po vašoj koži, malo bronzera, bez hajlajtera, tajni recept za savršen izgled svakog dana!



7.) Too much Glitter
Zaista sam oduvek preferirala mat više od glitera. Retke su situacije kada mene možete videtu u nekom šljokičastom izdanju. Naravno,  potštujem devojke koje vole da cele sjaje i šljaste, ali naravno, u granicama normale. Međutim, to je neretko nemoguće, te one izgledaju kao na slici ispod.

 Ova je verovatno krenula na Halovin, maskirana u neku vešticu, je l'?

8.) Too much Higlighter
Surfujući netom, našla sam pravu smisap hajlajtera. Na početku hajlajter je označavao bledji, svetliji deo konturinga, dok je bronzer bio sama kontura. Medjutim, vremenom se smisao ove reči izgubio tako da sada kada nekome kažete hajlajter, misli se na tonu glitera,m svuda po faci. Po mom mišljenju, definitivno modni krik!

9.) Too much makeup  
Ovo zaista ne bih previše komentarisala. Kao što sam malopre spomenula, sada se ide na varijantu da šminka izgleda što prirodnije, te smatram da je prenatrpavanje šminkom, jako loše, još kada je stavite toliko da koža ne može da diše pa se pootvaraju pore...Blagi šlog! Zaista mi je jako neprijatno kada to vidim. Naravno, šminka treba da bude potpuna, da ima svega, ali u normalnim količinama. Preterivanje sa glamuroznošću ostavite za neke svečane prilike a ne za svaki dan.

10). Socks and Sandals, why not?
Pa definitivno not. Ovaj modni frik jeste na poslednjem mestu ali nije ni najmanje nebitnihi od ostalih. S obzirom da se moj blog prvenstveno bavi šminkom, a tek onda odećom, odlučila sam da u ovom postu ne pišem o autfit failovima, medjutim napravila bih izuzetak i ovo ubacila kao šlag na tortu. Nikada mi neće biti jasni zašto neko nosi čarape na papuče, ili još gore, na sandale? Razumem kada je cipela zatvorena, ali kada se vide prsti, a viri onaj 'falc' od čarape... Pravi kancer, za mene! Okej, može to da bude lepo i veoma ukusno, ali u 99,98% nije, tako da, molim Vas, povedite računa o tome, posebno dame, koje nose sandalu ili cipelu koja je u prsnom delu otvorena. 



I toliko od mene u ovom postu. Nadam se da ste uživali u čitanju, i zabavili se. Ovo su naravno, moja mišljenja, nemam nameru ikoga da uvredim! Da li se slažete sa mnom po pitanju ovih modnih, ne krikova, već urlika, hah? Postoji li neki modni trend koji vi izrazito ne volite? Pišite mi u komentarima, a mi se čitamo neki sledeći put. Voli Vas...



You May Also Like

98 коментара

  1. ahahaha)) that's awesome! really awesome)) so many mistakes we can daily see in the streets... but moreover - in beauty bloges or instagrams!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! Slažem se u svemu sa tobom! Samo tako nastavi, na dobrom si puti! A ljubomora i sujeta svuda postoje, nažalost. :/

    ОдговориИзбриши
  3. What even is the last one?Hahaha,znaš da je neko turist,u većini slučajeva,ako nosi čarape i sandale.Ovo šljokice su me podsjetile na one dječije Barbie palete od kojih imaš šljkoice po sebi narednih 10 dana.Super ideja za post!:)

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  4. O Bože! Ne mogu da opišem koliko mi se dopao ovaj post! Slatko sam se nasmejala nekim primerima! Što se tiče sandala i čarapa, mislim da je jedino okej kada su svilene čarape u pitanju, ovako mi je to užas! Od gore navedenog, najviše prezirem "kockaste" obrve, ali i previše konturisanja!

    http://anastasijaslife.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Fantastic post Dear:) It is really funny:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj zadnji stajling moji zovu 'turist', ne znam zašto... Zaista dobar post, mislim da se greške najbolje ispravljaju baš kroz vrijeme samopodučavanja.

    Kalxpsia.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Draga Sandra, ja ne znam da li će meni ponestati riječi hvale za svaki tvoj novi post. Stvarno uživam da ih čitam i mnogo se veselim tvom velikom uspjehu i napretku. Što se tiče ovih dotičnih persona, kako inače zovem njima slične, nemoj da se opterećuješ. Stvarno nisu vrijedne toga, jer ti zaslužuješ i mnogo više nego što, trenutno, imaš.
    Kada je riječ o ovim trendovima i ja se naježim na ove obrve i usne što prelaze svaku granisu tolerancije. No, ovaj put hajlajter je nadmašio i ta dva trenda. Pa druže, izgleda ko porculanska lutka :O. Čarape i sandale nikada nisam ni voljela. Ok, čarape i cipele, na neki način su mi tolerantne, ali sandale NE. Ne bih nikoga da uvrijedim, ali taj spoj nisam primijetila ni na onim "jeftinim" ženama. :)

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши
  8. Impossible not to laugh with many of these pics! Many mistakes and good advices! xx
    Coco and Jeans by Marisa x My Instagram x My Bloglovin

    ОдговориИзбриши
  9. I dont know what to say but i cant control my laugh :D
    Top rated coupons by Fivestarcoupon.com

    ОдговориИзбриши
  10. Ahahaha jaooo pa ovaj post je predobar!
    Odmah na početku kad si spomenula obrve sjetila sam se sebe,izgledale su nekako kao na prvoj slici,zadnja cura u prvom redu,bolje ne komentirati....
    I oni nokti su me iz nekog razloga podsjetil na hrvatsku zastavu,možda nije dobra u rađenju ombri,ali bi se definitivno trebala okušati u crtanju zastava 😂
    Još jednom,odličan post,stvarno,mnogo mi se sviđa 😄❤❤

    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Ništa gore od čarapa i sandala. Bronzer i da preživim ali čarape na sandale. BIG NO. Takođe obožavam kad vidim devojke koje su tek otkrile hajlajter i vode se onim "hajlajtera nikad dosta". Odličan post draga ♥

    Die with memories,not dreams

    ОдговориИзбриши
  12. Zaista su neke stvari pretjerane. Zaista se slažem sa tobom da ne treba nikoga vrijeđati, ali i moje mišljenje je da treba malo pripaziti kako to na kraju sve izgleda ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  13. Predivno draga, baš sam se nasmejala kad sam videla zadnju šminku. Moram reći da su ovi 'fashion freaks' jako ludi, a pre svega veoma glupi.

    Novi post je na mom blogu: laAdda

    ОдговориИзбриши
  14. Ovo mi je urnebesno, ne mogu da vjerujem da ima ovakvih ljudi! :D Posebno čarape na sandale, vrhunac! :D

    http://lifella2.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  15. Odličan post! Bio mi je jako zanimljiv! :)

    https://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  16. Ovo su neverovatni fejlovi, ali dobro mogu da zabave, hehe. :D

    Desilo se i meni da mi otprate blog, ali zaista ne znam zašto. Iskreno da ti kažem niti sam se nešto preterano pitala, niti znam ko je to bio niti me zanima. :)

    The Fashion Spell | Giveaway

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A kod mene je problem sto bas znam ko su, provereno. Tako da sam razocarana.
      Ali tebi hvala.

      Gotičarka

      Избриши
  17. Ja sam se ismejala samo tako na ove slike, ali čarape i sandale zajedno? Mislim da to nikada neću moći da ukapiram! :O

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Samo nastavi raditi ono sto volis. Onih ljudi koji ce uvijek imati nešto za reci biti ce uvijek među nama i jednostavno si nemozrmo pomoći. Tvoj blog je jako ljep i uspjela si u onome sto želiš i sto te veseli a to je najbitnije. Super post! Drago mi je da si o takvoj temi otvoreno pisala. Collab je odličan! Puno sreće u daljnjem blogovanju.❤❤❤

    http://stroongana.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  19. Sandra draga, velika mi je cast saradjivati sa tobom. Malo smo se pogubile sto kazes, ali ipak je sve doslo na svoje mesto. Ti si ovo predivno napisala i mnogo sam uzivala u ovome. Nadam se da ce mo nastaviti druzenje i posle ovog collab-a. <3 <3 <3
    adafashioncorner1.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  20. We can forgive some of these fashion fails, but the too much highlighter, socks and sandals, bad contouring and fail eye brows are really unforgiving.

    Bernie, xx
    The Style Fanatic

    ОдговориИзбриши
  21. Odličan post draga Sandra!
    Baš je vrhunski,ismijala sam se ali bukvalno!
    Nekako kada sam gledala ove slike obrva sjetila sam se sebe, jer sam imala iste takve prije pola godine-godinu kockaste, i baš debelo popunjene haos..
    I ne shvaćam ove čarape sa sandalama te "napuhane" usne nikako,čemu to haha ?

    x Nancy's little corner x

    ОдговориИзбриши
  22. Fenomenalan post. Kao da si mene pitala za misljenje. Slatko sam se ismejala slikama svaka cast za odabir.

    ОдговориИзбриши
  23. great post! would you like to follow each other on gfc?
    let me know on my blog!
    XX, Rahel - www.justrahel.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  24. Thanks a lot :D

    Ahahah so funny and interesting post dear :D

    NEW OUTFIT POST | Myths and Truths About Going to a Psychologist
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ОдговориИзбриши
  25. Such a great post! haha

    http://iameleine.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  26. OMG!
    I totally hate those who wear too much highlighter and not to talk about the eyebrows freaks, PLS! Omg they're totally crazy hahaha
    Super great post dear!
    Have a nice week
    💚✨

    Elena from Somniare Aude blog

    ОдговориИзбриши
  27. I enjoyed every piece of your post. I agree, with all of the excessive make and everything is not always the Key. First we should look what suits on our Face according to face shapes
    P.S. Would you like to follow each other on GFC, Google and Bloglovin?
    Stay connected love
    Have a nice day
    XOXO

    Glamorous without the Guilt

    ОдговориИзбриши
  28. Ovako, Sandra moja draga. Ja sam tu od početka i učlanila sam se ovde, još onda kad si napisala post o cigaretama prvi put, nakon čega su se svi oni i obrisali. Sećam se i mog komentara i činjenice da sam od sestre do sestre hodala, pokazujući taj tvoj tekst i terajući ih da ga pročitaju, jer znaš. Svi smo mi tinejdžeri i svi žudimo upravo za tim cigaretama, neki ih već probali, neki to žele, ali je jako bitno da je tvoj tekst možda i mnoge odvratio od te ideje. O tome neću dalje pričati, jer to svakako nije ovaj post i neprikladno je pisati o tome sada, međutim ono śto ti želim reći je da se trgneš i da se ostaviš tih totalno nebitnih cura, odnosno persona koje su samo ljubomorne na tebe, tvoj ogromni uspeh za jako kratko vreme. Znam, ja sam bila u sličnim situacijama, kada su mi brojke više silazile nego se podizale, ali evo me, i dalje se držim. Ne obraćaj pažnju na te dve osobe, pa samo pogledaj brojku od 60+ komentara ispod ovog posta što samo dokazuje da imaś ljude koji te vole, vole ono što radiś i podržavaju te u tome. Napomenula bih samo da sam pročitala i tvoj post o savetima koje si podelila, čak sam te i spomenula u novom postu, pa bih volela da to pogledaš, jer je iskrenost koju si tamo dočarala, zaista neverovatna !

    A što se ovog posta tiče, definitivno bih napomenula da PREZIREM suviše sjaja, loše konturisanje, bananice-obrvice i o moj Bože, povraća mi se kad bilo gde na ulici ugledam sandale i čarape. Dobro, devojko, jasno mi je da pokušavaš iskazati svoju smelost time, ili prosto nisi upućena u sve to, ali što je previše, previše je. Ada je zaista divna blogerka, ponekad i ja navratim na njen blog. Oduševljava me činjenica da se trudi, iako je još tako mlada, da želi naučiti i naprosto se ta volja vidi. Drago mi je što ste sarađivale ! Ljubim te, samo tako nastavi !

    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja zaista nemam reci. Ovaj komentar mi previse znaci! HVALA OD SRCA ❤❤❤❤

      Избриши
  29. I like this post! You're absolutly right :))

    myaa-myaa.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  30. OMG hahaha, it´s a great post

    http://www.blackdressinspiration.com

    ОдговориИзбриши
  31. ajoj tako sam se nasmejala!!!!
    super si nasle fail slike
    jeste generalno je uvek tako kad devojke preteruju nadam se da ce ovo nekom posluziti kao opomena ;)
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  32. Ne treba se u zivotu osvrtat na druge, ti idi svojim putem i usredotoci se na svoj rad :) super post haha ima tu svega :)
    Posjeti nas na beseenbepopular.com
    :* :*

    ОдговориИзбриши
  33. Oooh kako ja samo uživam u ovakvim postovima! Treba da ih bude mnogo, mnogo više! Na koliko dnevno ovakvih grešaka naiđemo samo kad prošetamo cestama...pa to je nepojmljivo!
    Svaka čast draga na ideji, samo tako nastavi!

    Shake That Beauty blog♥

    ОдговориИзбриши
  34. I completely agree with you about the mistakes in makeup, but sandals with socks is funny))
    www.recklessdiary.ru

    ОдговориИзбриши
  35. These are definitely all big "NO's". The one that I don't like the most is the thin eyebrow line.

    www.fashionradi.com

    ОдговориИзбриши
  36. Sta reci, ovaj poat je tako urnebesan i zaista pruza citaocu tvoje najiskrenije misljenje o trendovima. Naime, tema je jako popularna i dosta vidjena, ali ne gresim kada kazem da si je ti iznela na jedan sjajan, sebi svojstven, nacin, i zaista me naterala da se slatko ismejem i uzivam u recima koje si napisala. Ljubim te!
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  37. srsrs Muito engraçado! Adorei ^^
    Obrigada pela visita, linda!!
    Bom final de semana pra você!
    Até mais. Beijos ;*

    http://suenefernandes.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
  38. I agree with all, I do not like these fashions.
    I just follow the blog, follow back?
    Kisses
    http://virginiaferreira91.blogspot.pt/

    ОдговориИзбриши
  39. Odličan post! Ako imaš vremena značilo bi mi da pogledaš moj blog, Hvala

    http://lukaandyou.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  40. Sto je najgore neke devojke nisu ni svesne svoje gresaka :D Super post :)


    http://samo--kazem.blogspot.fr

    ОдговориИзбриши
  41. Fenomenalan post draga! A što se tiče ljubomore i devojaka koje napuštaju blogove, nemoj da te to čudi uopšte, ima puno takvih, ali veruj mi, nisu ni vredni pomena i neće se dugo održati u blogovanju! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  42. Jaooj bas mi je bilo tesko da gledam ove slike haha :D Odlican post!


    www.infashionchains.com

    ОдговориИзбриши
  43. I love all these fashion and makeup tips! All of the bloggers I follow and all of the bloggers who follow me love makeup and love fashion. It is easy to get carried away and overdo it - the photos you included made me smile! I love it!

    http://www.full-brief-panties.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши