20 ideas for posts | Part 1

by - август 25, 2017

Pored ogromnog broja revjuova koje ste u mogli da čitate na mom blogu, i pored tek nadolazećih recenzija, rado se odlučim da napišem neki random post. Međutim šta kada ideje za postove ponestanu? Kako i gde pronaći? Ili šta ako čak imate pregršt ideja? Onda ih valja podeliti sa dragim kolegama. Danas vam predlažem 20 ideja za postove!

After a lot of review, whic you may read on my blog, and despite the coming recensions, I'm glad to writte some random post, for you! However, what If you haven't ideas for posts? Where and How to find it? Or, what if you have a lot ideas? Then, It's nice to share it with your colleagues. 
Today, I gonna show you 20 ideas for your posts!



1.) How to...?
Kako da... postovi. Ovakvi postovi su veoma korisni čitaocima, jer im služe da savladaju neku veštinu, reše problem, urade nešto... Oni su obično, veoma interesantni svim čitaocima, bez obzira na pol i starosno doba. Da biste napisali neki post, ne morate biti stručni o tome. Dovoljno je da se lepo informišete, i svoje mišljenje pretvorite u koristan post!

2.) A survey
Ili ti, ankete. Ankete su nešto što je uvek, i svima zanimljivo za čitanje. Pisanjem ovog posta, zadobićete veliku pažnju čitalaca. Ne mora to biti već postojaća anketa. Izmislite je sami! Istražujte po internetu, napravite anketu na fejsbuk grupama, nađite svoje ispitanike. 

3.) Interview
Intervjui su danas veoma atraktivni i zastupljeni u svim granama interneta. Mozete ih citati na gotovo svim portalima, u novinama i slicno. Međutim, budite unikatni, uradite intervju s nekom random osobom, kolegom, blogerom, prijateljem, roditeljima... Zasigurno će biti ultra zanimljivo.

4.) Inspiring - Motivational post with famous quotes
Sama rečenica kaže, ovakvi postovi su veoma inspirativnog i motivacionog sadržaja. Pronađite pregršt poznatih citata na internetu, napravite slike u obliku natisa sa njima, i eto unikatnog idealnog posta.

5.) Story Time
Postovi u kojima blogeri pišu nešto iz svog života, su defintivno najviše traženi. Neophodno je sažeto prepričavanje nekog događaja iz vaše prošlosti, ili možda sadašnjosti da kupite nečiju pažnju na svega 5 minuta, i nečiju ljubav za ceo život. Budite suvoparni ali zanimljivi, i čitanost je zagarantovana. Osim toga ovi postovi mogu biti veoma edukativni i poučni.

6.) Collab post
Pravi užitak u blogovanju jeste deo gde se družite s ostalim blogerima, te se ja uvek radujem kada vidim da dva blogera sarađuju. Pronađite zajedničku temu, i pišite o istoj. Ljudima je interesantno da čuju različita mišljenja o jednoj te istoj stvari. A samo druženje je jako lepo.

7.) Post about your Good and Bad Habits
Postovi o nečijim dobrim i lošim navikama su prava retkost, i nećete tako često čitati o njima. Međutim oni mogu biti veoma čitani, jer ljudima je u ćudi da 'guraju nos gde mu nije mesto', hah, i da se interesuju za nečije mane, ili pak vrline. 

8.) Talk about your Profession, offer help, volunteer!
Ovakve postove do sada, gotovo da nisam sretala, ali mi se tema jako dopada, i rado ću je i sama napisati. Post u kome pričate o svojoj sadašnjoj, ili budućoj profesiji, može biti veoma tražen. Takođe, ponudite savete iz svoje oblasti. Na primer, ja kao budući medicinar mogu ponuditi neke zdravstvene savete, ili se naći tu u koliko imate pitanja iz iste oblasti.

9.) Make a competition!
Ovakvi postovi gotovo ni da ne postoje, ali mogu biti veoma zanimljivi, zar ne? Napraviti takmicenje, u obliku posta, je krajnje brutalno dobra ideja. Postavite par pitanja iz opšteg obrazovanja i kulture, i sačekajte odgovore. Veliki broj čitalaca i komentara je osiguran! 

10.) Talk about films, series, books...
Ovakvih postova ima puno, ali naprosto nikada ne dosade. Osim što ćete navesti nazive filma, serija ili knjiga, i uopšteno ih objasniti, napišite svoje detaljno iskreno mišljenje! Ljude će to zanimati.

11.) Write about your dreams and goal!
Pišite o svojim snovima, ciljevima, o onom o čemu maštate. I ne samo to, pišite šta planirate u svojoj bliskoj budućnosti. To je jako interesantan tema svih nas.

12.) Biography
Umesto što ćete terati nekog da vam šalje pitanja za q&a, gde ćete odgovarati kao papagaji, i umesto pišete činjenice o sebi, bolje napišite kratku biografiju, gde ćete obuhvatiti sve ono što može nekoga da interesuje o vama. 

13.)  'The best'...list
Lista u kojoj ćete nabrojati nekoliko svojih omiljenih stvari, može biti veoma interesantna. Ne moraju to biti favoriti meseca. Imam osećaj da pojedini blogeri nasilno pišu svoje mesečne favorite, bez da su im to zaista omiljene stvari. Napravite random listu, tipa 10 najboljih stvari (knjiga, filmova, sladoleda, parfema, blogera, bla bla).

14.) A list of errors...
Postovi u kojima ćete prezentovati popis nečijih grešaka, ili pak nečeg drugog su jako interesantni. uvek bih radije pročitala neki edukativni sadržaj ova forme negu nečiju favorite play listu.

15.) Experiences about...
Postovi u kojima pričate o iskustvima u nečemu su jako korisni svim čitaocima tako d aih isti i ne izbegavaju. To mogu biti iskustva s nekim proizvodom, koji ste kupili ili dobili, ili ipak neka druga random iskustva (u skoli, na poslu, s drugaricom, dečkom)...

16.) Unknown facts about...
Postovi u kojima pišete o nekim nepoznatim činjenicama vezanim za nešto, misterije, teorije zavere...Ovo su jako fascinantne teme koje će svi rado čitati.

17.) Life lessions
Tekstovi u kojima pričate o svojim životnim lekcijama su i više nego edukativni za sve čitaoce, samim tim i jako zanimljivi. Eto još jedne korisne teme.

18.) Posts about holidays
Postovi o letovanjima, zimovanjima i sličnim odmorima su prava atrakcija. Osim što predstavite neko turističko mesto i destinaciju, napišite i svoje iskreno mišljenje o istom, ubacite svoje fotografije i eto savršenog posta.

19.) Just photos
Postovi u kojima postavite pregrš fotografija su i više nego idealni. Naravno, potrudite se da fotografije budu vaše, i korektnog kvaliteta. I eto odličnog posta.

20.) Write your own '20 ideas for posts'
Hah i evo, poslednje ideje. Napišite post s idejama za tuđe postove, ili možda s nekim drugim idejama (kako provesti raspust, gde ići, i slično).

Nadam se da Vam se dopadaju ideje koje sam Vam predložila i da sam Vam bar malo pomogla i potstakla Vas na pisanje. Do sledećeg posta, voli vas vaša...
I hope that you like my post, and that I help you. See you soon. Love you all, your...

You May Also Like

51 коментара

  1. Odlican post,volim citati ovakve postove,narocito kada sam bez ideje, jer me uvijek inspirisu. Hvala na preporukama

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super post Sandra! Ideje za postove su odlične i jako dobro dođu *--*
    Novi post -> This is my life

    ОдговориИзбриши
  3. Ideje su toliko divne da sam ostala zapanjena nekim. Zaista si ih se dobro setila! Možda uzmem neki predlog i napišem post o tome. Inače, jedva čekam drugi deo. :)

    The Fashion Spell | YouTube

    ОдговориИзбриши
  4. Predobar post, sviđaju mi se ideje, možda neku i iskoristim☺♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična ideja, vrlo inspirativan post, vjerujem da će mnogima pomoći a vjerujem da ću mu se i ja vratiti kada ne budem imala inspiraciju. 😘😘

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  6. Interested post 😍

    grlfashion.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Great tips! Very useful post :)

    I hope that you visit my blog and maybe stay for longer!
    www.spiked-soul.pl

    Like Spiked Soul on FACEBOOK


    Kisses
    Elwira Charmuszko

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo nije klasičan post s idejama, što mi se jako sviđa! Kao i svakom bloger, i ja često ostanem bez ideja tako da će mi ovaj post zaista koristiti :)

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post draga ❤ Ovakvi tekstovi su jako traženi jer uvek dobro dodju kao inspiracija.

    ОдговориИзбриши
  10. Sandra, verujemo da si mnogima pomogla kao i nama. Ponekad nam prosto nestanu ideje za postove, a ne možemo naći inspiraciju u svemu, tako da hvala ti na ovom divnom postu! Odličan je! :)

    https://dancerreader.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Draga Sandra, jako edukativan post! Sve pohvale :)

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican i jako koristan post. Ali takodje i originalan. Svaka cast. ❤

    Novi post na mom blogu
    https://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  13. Interesantne ideje i veoma originalne. Story time postovi su mi definitivno najdraži sa cele tvoje liste. :)

    Novi post: misseslandy.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Odičan post i super ideje.
    Sama često dođem u krizne blogerske situacije u vidu nedostatka inspiracije, tako da mi svaka ideja zaista dobro dode ♥
    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  15. Draga Sandra,post je fenomenalan! Baš si dala jako lijepe i zanimljive ideje Mislim da je jako lijepo što otvoreno preporučuješ ukoliko neko dođe u krizu da se može poslužiti ovako nečim! Super post! <3
    novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  16. Ovo je odlična tema za post! Svima nam povremeno treba inspiracija za pisanje i ti si mi definitivno dala nekoliko sjajnih ideja. Hvala ti! Lično najviše volim motivacione i storytime postove :)
    Svrati: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  17. ¡Hello!
    I love the post hehe, I just follow your blog, you hold mine?

    A hug :)

    ОдговориИзбриши
  18. Draga Sandra, još jedan tvoj vrhunski post. Ja nejviše volim čitati storytime postove, a tipa intervjue nikada nisam na blogu ja mislim. Također, definitivno bih voljela čitati tvoje zdravstvene savjete kao jedne buduće doktorice. Genijalno!:)♥

    sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  19. Ovo će jakooo puno pomoći! Odličan i originalan post!
    Novi post je na mom blogu bilo bi mi drago kada bi me podržala nekim komentarom. <3
    morskasirenaa.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  20. Draga, još jedan predivan post. Divne ideje si navela i smatram da će biti od velike koristi svima nama kada nam ponestane ideje za pisanje.
    Želim ti lijep vikend!

    ОдговориИзбриши