Malefica's Top 10 | Fashion Trends Autumn 2017

by - август 27, 2017

SRB: Pozdrav ljudi! Kako ste mi danas? Dobrodošli na moj blog! Znam da ste se načitali recenzija u poslednje vreme. I ja sam ih se 'napisala',verovali ili ne, a s obziorm da nam tek nadolaze revjuovi, ja sam danas jako srećna što pričamo o jednoj random temi. Naime, odavno planiram ovaj post. Dugo sam istraživala, tako da Vam danas predstavljam definitivne modne trendove koji će biti aktuelni ove jeseni.

ENG: Hello people! How are you? Welcome to my blog. In last time, on my blog was a lot reviews, so I'm happy today, cause we will talk of one random theme. I've been planning this post a long time, so now, when I finished my research, I want to present you Fashon Trends in Autunumn 2017. This post won't be on English, so I beg you, to find a option 'translater' on my right margin, and click on it, to read this post on english, (or some other languege). I'm sure that this theme will be interesting for you.


Sa svojih 17 godina, ja ne mogu reći da sam izgradila svoju ličnost u potpunosti, ali stav i ukus, definitivno jesam. Od kada sam spoznala pravu sebe, pratim aktuelni svet mode. Iskreno, moja konstitucija mi možda ne dozvoljava da se i sama bavim modelingom, ali ista ne umanjuje moju ljubav prema modi, i strast da se oblačim senzacionalno. Volim da sam u toku, obožavam da čitam časopise, tabloide, blogove i slične skripte vrhunskih modnih kritičara, ali jednu rečenicu imam u glavi. ''O ukusima ne treba raspravljati!''.

Svako ima svoj ukus. Ono što se meni dopada, ne znači da mora biti i Vama lepo. Smatram, da se u današnjem svetu prava smisao 'modnog žirija' izgubila. Prvo, ti ljudi rade taj posao, očigledno samo zbog novca, slave i sličnih razloga. Oprostite ako grešim, ali po dosadašnjem iskustvu, ja sam to shvatila tako. Veliki svetski poznati kritičari danas pljuju svoje bivše klijente, koje su, ne samo oblačili, već sa kim su pili kafu, ručavali, družili se...Zašto? Da bi bili u centru pažnje, da bi se oko njih vrteli mediji i slično, a ne zato što stavrno smatraju da se taj neko loše obukao.

Upravo iz tih razloga, ja nažalost, sve manje poštujem, nepisana pravila istih. Ako oni najave pruge, šljokice, ili pak tufne... Zašto bismo mi morali to da nosimo? Kada kažem 'mi' osvrćem se na ove što striktno prate modu. Poruka cele ove misli jeste da ne treba da budemo robovi nekih tamo umetnika, koji stvaraju, i propisuju već sad modu za proleće 2028. Prava umetnost leži u nama. Kada sam prestala da se takmičim sa drugima, i počela borbu protiv same sebe, spoznala sam svoj prvi pravi uspeh. 

Vi pratite modu, ja je stvaram.
Vi se šminkate, ja stvaram umetnost.

Ovo su rečenice kojima se ja striktno vodim. Kažu 'ne precrtane obrve', 'ne smoki ajz i ajlajner', ne ovo ne ono. NE! Nosite ono što Vama prija, što je po Vašem ukusu, i u čemu se Vi pronalazite i osećate lepo. A tek nakon toga se osvrnite na to šta pišu svetski modni kritičari. Neka njihove reči ne budu Vama nametanje, već predlog. Zato danas Malefica donosi predloge za jesen 2017. 
Na Vama je da odlučite, da li se pronalazite u njima, da li vam se dopadaju i da li ćete ih nositi. Ali najbitnije je da stvorite svoj stil, i svoju modu!

Fashion Trends Autumn 2017

1.) Backpacks
Ruksaci su nešto za šta znam da postoji, od kad znam i za sebe, ali ne pamtim da su ikad abili nešto posebno eksponirani. Bili su atraktivni dosta davno, tipa još u devedesetim, ali se ove jeseni, vraćaju na veliku modnu scenu. Klasični jednobojni, ili s ultra printom, na Vama je da odlučite. Handbags su odavno zapale u prošlost. Arhivirajte svoje torbice i tašne i napravite mesto u ormanu za ove predivne rančeve. U svetu mode ih nose uz gotovo sve, počev od sportskih, do visko elegantnih kombinacija. I ne, nije tačno da ih nose samo devojke, mlađe starosne dobi, već gotvo oba pola, svih uzrasta. Zašto se i sami ne biste oprobali u nekoj stilizaciji gde se uključuju ovi rančevi?


2.) Pajamas Style 
Pidzama stil je pretežno novi način odevanja. Ja ne pamtim, da je iko ikad šetao crvenim tepihom u odelu napravljenom od tako akrakterističnog materijala i s printom namenjen spavaćem odelu. Ali da, ovaj modni pravac je itekako aktuelan! Košulje i pantalone istog dezena, kombinezoni... Klasične su karakteristike za ovaj pidžama stil. Stručnjaci kažu da je ovaj stil svestran te ga možete nositi na poslu, na fakultetu, na nekim svečanim događajima, i slično.


3.) Too Much Colors / Colorful / Print
Šareni dezeni su ove jeseni pravi modni hit! Ne, zašto bismo se stopili s neutralnim bojama jeseni, i tmurnim vremenom? Napravimo kontras! Šarene odevne kombinacije mogu biti prava avantura u jesenjim danima! Naravno, ne misli se na ono 'Sve mi boje lepo stoje, zovite me duga!'. Vodite računa da cipele (uopšte obuća) i torba budu u istoj boji, svo ostalo kombinovanje boja je dozvoljeno! Igrajte se, uđite u orman, zatvorite se, i napravite modu!

4.) Metalic
Metalik kožne jakne, metalik pantalone, duksevi, trenerke. Sve u metalik boji! Ne, ne misli se samo na metalik sivu! Ako se već igramo s bojama, možemo se igrati i s drugim kombinacijama. Stručnjaci najavljuju obilnu prodaju stvari s metalik 'dezenom', ako smemo to tako nazvati! 


5.) Puma slipper
Puma papuče su definitivni modni hit, po mom umišljenju! Spoj sporta i visoke elegnacije (grzna) je izazvao veliku polemi u svetu! Ali većina se odlučila da pozdravi ove senzacionalne papuče! Pretpostavlja se da su one definitivni 'must have' ovog leta, i jeseni. Koliko će poslužiti u hladnim jesenjim danima, ne garantujem, ali su oduševljavajuće!


6.) Daster Mantils
Daster mantili su zapravo lagani tanani kaputi dugačkog i širokog kroja, koje najčešće možemo viđati u svetlijim nijansama. Daster kaputi zamenjuju polako slip haljine i stavljaju se u prvi plan, kada su u pitanju visoko elegantne kombinacije, ali i klasične kežual. Da li ćete ih kombinovati uz klasične pantalone i majicu, ili pak svečanu haljinu, na vama je da odlučite.


7.) Binding
Sećate se da su naše mame i tetke, ili pak bake, nosile odeću s veženim radovima. Njihove košulje, najčešće su krasili vezovi cvetnog dezena. Da smo sada u 2015. spomenute bluze bi bili modni frik, međutim, odeća, s vezovima se vraća na velika vrata. I sami ste mogli da čitate recenziju bomber jakne, na mom blogu, koja po sebi ima cvetne vezove. Interesantan spoj, zar ne?
 

8.) Cute face / Natural eyeliner - Lip gloss shine
Osim najvaljenih odevnih modnih trendova, stručnjaci najavljaju ovaj mejkap luk kao glavni atraktivni u jesen 2017. Hajlajteri padaju u vodu. Jake konture takođe. Blagi prirdni izgled lica se vraća na veliku scenu! Umesto tamnih precizno izvučenih ajlajnera, najavljuju se blagi osenčeni. Cela stvar s mat karmina takođe biće arhivirana. Sjajevi za usta su ponovo u modi! 

9.) Dark shade Hair
Atrakcija pastelnih nijansi biće odstranjena od strane tamnih nijansi! Modni herstajl stručnjaci najavljuju eksentrične ali tamne nijanse ove jeseni. Crna s prelivom plave, i teget krajevima (nalik na stilizaciju Kylie Jenner), ili tamno crvena s ljubičastim pramenovima... Izbor je Vaš!


10.) Shawls pants
Šalvare, poslednje na listi ali nikako manje bitne! Duge haljine cvetnog printa su bile prava senzacija ovog leta. U susret njima idu šalvare. Stručnjaci najavljaju njij, kao veliku modnu atrakciju ove jeseni! Pufnaste lagane pantalone, širokog dizajna, ukombinovane s posebnim stvarima mogu izgledati veoma privlačno i otmeno. Ko kaže da su samo uske stvari zavodljive?


I eto, stigli smo po kraja ovog posta. Planiram i drugi deo u koliko budete želeli. Kakva su Vaša mišljenja na temu ovih modnih trendova? Pišite mi u komentarima, a mi se čitamo već sutra.
What's your opinion about these fashion trends? Write me in comment. See you soon.
Love you your...

You May Also Like

46 коментара

  1. Nisam fan ruksaka,ali pre par dana,na jednom sajtu sam videla prelep ruksak,bež sa nitnama. Fantastično izgleda i verujem da ću ga poručiti. A ovaj pidzama stil mi se nikako ne dopada.
    Odličan post draga! Drago mi je da si pisala na ovu temu.

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post. Ja jedva čekam jesen i hladnije dane isključivo zbog jesenje garderobe. Trendovi kao što su daster mantili, šalvare i ruksaci me raduju ali mislim da ću ostale zaobići.

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  3. Svi mi se ovi trendovi sviđaju, no puma slippers su mi preslatke i baš mi je drago što su u trendu! Odličan post, zapratila sam te! ♥

    kreativanblog.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Pajamas style mi se nekako ne dopada.. ne znam.. :P Divan post Sandra, češće piši ovakve, baš sam uživala čitajući. ♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  5. Divan post draga Sandra. Meni su definitivno puma papucice potpuni hit, toliko mi se dopadaju, ali ih nazalost nemam 😔

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Jakne sa raznim vezovima su mi pun pogodak!Definitivno ću je dodati u moju ogromnu kolekciju jakni. :D

    https://wwwthebeautyjournal.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Rukaske nosim otkako znam za sebe. Trenutno imam jedan rozi kojeg nosim doslovno posvuda. Još jedan odličan post i definitivno bih htjela čitati još ovakvih. 😊♥

    sretnisanjar.blogspot.hr - novi post

    ОдговориИзбриши
  8. Very interessting trends! I love numbers 1, 6 and 9 best :*

    http://lexisslittleworld.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Ja baš volim ovu vrstu postova, volim pročitati tuđa mišljenja, a ovo je doslovno prvi put da se slažem sa svime što netko napiše, super♥♥
    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo je tema kojoj možeš posvetiti još nekoliko postova jer je široka. Volim da poslušam šta je u trendu tokom sezone ali isto tako ne prihvatam sve. Volim neki svoj stil i garderobu u kojoj se osećam udobno. Naravno kao što si i rekla svako ima svoj stil. I nisam neko ko mnogo komentariše stil drugih jer su ukusi različiti. Veoma često mi se neka stvar svidi kako stoji drugome ali na meni to nije to. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  11. Thanks a lot :D

    I really love to read fashion posts. Nice tips and great trends :D

    NEW TIPS POST | SPA DAY AT HOME?! Yes, Easy and Possible.
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ОдговориИзбриши
  12. Awesome Autumn collection, i love that metallic jackets.
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    ОдговориИзбриши
  13. I like reading posts about current trends. I like the most the first one. :)
    MY BLOG

    ОдговориИзбриши
  14. Sandra moja draga, citam ovaj post i ne vjerujem koliko je dobro napisan, kao da sam uzela citati nekakav clanak iz casopisa, svaka ti cast.
    Ja sam osoba koja bas i ne prati modu, kupim ono sto mi se sviđa, (ili ono sto mi moze, jer znas i sama haha) ali svakako bi nosila sve ovo, zasto ne

    MagdalenaŠ.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajme Megi, hvala ti puno, zaista mi jako znace tvoji komentari!
      Razumemo se haha :D

      Избриши
  15. I really love the colour burgundy for autumn, it's so beautiful! Love your picks, following you on GFC :D xx

    elizabeth ♡ ”Ice Cream” whispers Clara
    (lets follow each other on bloglovin or instagram)

    ОдговориИзбриши
  16. My favourite is the puma slipper! ahahaha

    http://iameleine.blogspot.com/
    http://www.instagram.com/iameleineblog/

    ОдговориИзбриши
  17. Ovakvi postovi su mi jako zanimljivi za čitati i s obzirom da je tema široka mogla bi ih napisati još :)
    A što se tiče trendova meni se iskreno svi sviđaju, neki više neki manje, ali moj stil je općenito jako raznovrstan, jedan dan mogu biti obučena kao dama, a drugi dan,da mi ne vide lice,ljudi bi pomislili da sam muško...
    Uglavnom, odličan i jako zanimljiv post :D<3

    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Obozavam metalic i nadam se da ce biti vise metalic stvari po prodavnicama a i online :D Ali sto se tice mode i trendova nikad nisam pratila to niti se drzala tih nekih pravila... Slazem se sa tobom i super mi je da procitam ovako neki post tek da budem upucena ako ima nekih noviteta i da znam sta nas sve ceka :D (mada se trendovi cesto vrte u krug i kad ima nesto novo uglavnom mi se ne svidi xD)


    www.infashionchains.com

    ОдговориИзбриши
  19. Odlican post draga Sandra! Bas tako i treba primenjivati trendove, samo i ako odgovaraju nekom nasem vec izgradjenom stilu i senzibilitetu.
    Tvoji komentari na moje sopstvene outfit postove mi puno znace, jer su uvek iskreni i zanimljivi.
    Veliki pozz

    ОдговориИзбриши