When Is the ideal time for the first time? | For Makeup

by - октобар 08, 2017

Hello my dear! How are you today? Welcome on my blog! 
Again, I have to say! This post is 'random' and It will be so long, so please, go on right margin, on option 'translate' and translate this post on your languege! Thanks! Love you all!

Eh sad... Želim da poručim, da zvanično otvaram novu rubriku na blogu, i to pod nazivom 'When Is the ideal time for the first time...?' ili u bukvalnom prevodu, kada je idealno vreme za nešto (prvi put). Zvuči konfuzno, ali verujem da me razumete. Nisam viđala ovakve postove  baš često, te mi je zabavno da ih i sama pokrenem. U ovoj rubrici ću pisati svoja mišljenja na gotovo sve teme, počev od 'kada je idealno vreme za: prvu šminku, prvog dečka, prvi odnos...'! Da, čak ću se usuditi da i na tu temu govorim, jer smatram da se greške javljaju upravo zbog nelagodnosti pričanja o istoj, neupućenosti i neznanja. Tako da, dobrodošli u maraton 'When is the Ideal Time for the first time?'.

Today's theme is 'When is the ideal time for the first makeup?'
or 'When you makeup for the first time?'

Da li ja, kao neko ko se šminka svakodnevno, bukvalno od petog razreda osnovne škole, imam prava da govorim na ovu temu? Imam dva kontradiktorna odgovora na ovo pitanje. Prvi odgovor je NE! Zasto ne? Zato što 'da sam i malo mozga' ne bih počela da se šminkam tako rano. Međutim, zašto ipak da? Zato što upravo ja, imam veliko iskustvo sa šminkom, radi se o dugom nizu 'godina' korišćenja kozmetike te i sama mogu preneti svoje iskustvo sa Vama.

I sami znate da šminka nastaje dugim hemijskim procesima, u fabrikama. Ona je zapravo, klasični vid hemikalije. Bilo kakva krema, puder, senka, karmin...Sve su to hemikalije koje mi stavljamo na lice. Međutim ovde nije kraj. Koža, sve te iste čestice upija u sebe. Naš organizam najčešće, na početku, nije u stanju da prepozna te materije koje su unete, te ih teško resorbuje i uklanja. Naučno je dokazano da zbog kozmetike koža prevremeno stari, 'tanji se', postaje tvrđa, gubi se elastičnost, dobija se na borama, pore postaju veće (iz razloga što koža ne može dovoljno da 'diše', te je neophodno da se one prošire zbog razmene gasova), takođe dolazi do spuštanja i otezanja kože, čime ona gubi prirodni sjaj, svežinu i mladalački izgled.

I sve ove ćinjenice stoje... Sve mi to znamo... Ali pusto žensko, šta uraditi kada se pojavi i najmanje crveno? Utapkati tonu pudera, naravno. Pre toga, naravno, 'iščačkati' tu bubuljicu/flekicu/crvenilo, a onda ga zacementirati korektorima, tečnim i kamenim puderima, bronzerima, naravno, ništa bez hajlajtera... Greška, drage moje! Dermatolozi savetuju da se preko bilo kakve reakcije na koži (bilo da je bubuljica ili nešto slično), maksimalno izbegava nanošenje ovakvih proizvoda. Znam, teško je! Ali ako baš morate, zbog škole ili posla, neka to bude u minimalnim količinama, i čim dođete kući, skinuti to i posegnuti za merama u borbi s problemom!

Ali kako se izboriti s bubuljicama i sličnim problemima? Ovo je pitanje koje muči gotovo celu populaciju, bez obzira na pol i starosno doba. Problem u rešavanju ovakvih problema jeste zapravo neupućenost. Šta su zapravo bubuljice? Zapaljenski procesi (infekcije) na koži, nastale prodorom mikroorganizama u potkožno tkivo, gde se zbog povišenja lučenja lojnih i znojnih žlezda dovede u pitanje sam kvalitet kože i nastane čuvena mala budža. Zbog toga je neophodno svakodnevno raditi detaljnu higijenu lica (s prirodnim pilinzima), hidrirati kožu u što većoj količini, bez obzira da li se radi o masnom, suvom ili mešovitom tipu, i naravno, koristiti kreme sa antiseptičnim dejstvom (cinkova pasta, hlorafenikol- imaju antibakterijsko dejstvo (antibiotičko), ne isušuju kožu ali utiču na zasušivanje i zarastenje bubuljica i sličnih nesavršenosti).

U koliko imate pege, ja preporučujem 'lala kremu', koja će na brz i efikasan način ukloniti sve vaše probleme. U koliko imate sive podočnjake, lepo skuvate čaj od kamilice, stavite obloge od čaja preko očiju i sva crvenila i sivila će nestati za tren. U koliko dođe do iritacija u vidu isušivanja, maksimlano hidrirati kožu mlekom za telo ili baby uljima. Dva puta mesečno uradite masku 'od jaja' za uklanjanje mitisera i mrtvih ćelija s lica, i to je sve. Idealna rešenja za sve probleme. 

Ovo su problemi koji najčešće navode mlade devojčice na šminkanje. Sada, kada manje-više imate rešenja, trudite se da ih upražnjavate, jer su prirodnog porekla i sigurno će Vam pomoći u očuvanju lepote. Međutim, obzirom da sam dosta skrenula s teme, vratila bih se na ono glavno pitanje. Kada je idealno vreme?Za mene, tada, to je bilo sa 12-13 godina, što je apsolutno apsurdno.

Znam, ja nemam prava da Vam kažem 'Ne smete se šminkati tako rano!' jer sam i sama radila isto. Ali bitna stvar je ta što ja nisam imala od koga da učim, te su posledice tu, sada, iako imam samo 17 godina. Moja koža je iskušena, krhka i preosetljiva. Znam, sto puta sam rekla da volim da eksperimentisem sa šminkom, ali ovde pričam u globalu. Trudite se da maksimlano odložite svoje šminkanje, ili ako već počnite, neka to bude sa što većim vremenskim razmacima. Jer koža vremenom zaista postane rezistentna na neke proizvode.

Idealno vreme, za početak šminkanja jeste, po mom mišljenju, osmi razred, i početak srednje škole. 
To je period kada ste, normalno, u pubertetu, sazrevate, više niste devojčice, već postajete mlade žene... Dopušteno je nesavršenosti prekriti i biti zadovoljan sobom! Naravno, apelujem, ne navikavajte kožu već se trudite da to radite minimalno! Ali, obzirom da u tom periodu dolazi i matura, zašto ne eksperimentisati sa šminkom, i uživati u njoj.

Zapamtite! Greška je ona misao 'Šminkam se, jer se i sve moje ostale drugarice šminkaju, pa ne želim da se ističem!' Šminka je nešto što vas karakteriše, što vas predstavlja! Ona govori o Vama! Ja ima tu 'sposobnost' da ženu procenim samo po makeup look-u koji nosi na sebi. Šminkajte se u koliko uživate u tome, i u koliko vam ta kozmetika ne smeta. Jer znam primere gde devojke jedva čekaju da stignu kući, samo da skinu te naslage sa sebe, jer ne mogu da ih podnesu, ali se ipak šminkaju jer je to 'in'! Neka šminka bude odraz vašeg stava, mišljenja i temperamenta! Budite unikatni po njoj! U koliko smatrate da ste savršeni bez ičega, to je samo Vaša odluka! U koliko se odlučite da ćete nositi taman smoki-ajz na dnevnom nivou, opet respekt, to je Vaše, i niko nema prava da se meša! Opet ponavljam, šminka je nešto što Vas predstavlja! A da li ćete je nositi, i u kom izdanju, odluka je na vama!

What's your opinion about makeup? When is the ideal time for first makeup?
Write me in comment! Hope you like my post.
Love you all. Maleficent.

You May Also Like

124 коментара

  1. Hi beauty! :)
    Thanks a lot for your comment and I also like your blog a lot!
    Your new follower, don´t forget about me :D

    xoxo
    www.trendsandfashionblog.pt

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja za post! Ova tema je po meni vrlo bitna. Danas se djevojčice stvarno prerano počinju šminkati i ne znam kako to njihovi roditelji dozvoljavaju. Ja sam počela iscrtavati obrve i nanosoti maskaru tek početkom srednje škole a puder sam svakodnevno počela "nositi" u četvrtom razredu srednje i moja koža mi je zahvalna na tome.
    Smatram da djevojčice trebaju da čuvaju svoju kožu što više i da izbjegavaju šminku što duže, sve dok šminka ne bude stvarno neophodna.

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  3. i girl, thank you for visiting me,

    my first proper make up was around when i started university

    but i used lipstick for years before that

    just started to follow you

    follow numer 461

    hope you follow back

    Mimi in the Mirror

    ОдговориИзбриши
  4. Great post!! I'm following you darling x

    Marisol x

    ОдговориИзбриши
  5. The ideal time for the first makeup is whenever you want to!!! My first time wearing makeup was when my girlfriend at the time wanted to and and did put makeup on me and shave my legs. I liked it. I had already been wearing ladies panties for quite a few years. Soon I bought my own makeup, wig and womens' clothing and went out dressed as a woman on Halloweens and on New Years Eve. I haven't gone out in full drag for some time now, but I still wear, male-model, and review ladies full brief panties on my blog. Thank you for stopping by and leaving a comment on my last post titled "Lingerie Review of Full Brief Panties by Lucy B and Shadowline with THANKS to Commenters". I would love to know your opinion on which pair of full brief panties I modelled in that post you think is the prettiest. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much for share your opinion! It's great to hear it! Thanks dear!

      Избриши
  6. Originalan post draga! Bas mi je drago da je konacno neko pisao o ovome! Pogotovo zbog toga sto se danas, nazalost, sve vec broj malih devojcica sminka i to ozbiljnim proizvodima (kada kazem ozbiljnim mislim na sve ono sto se danas koristi, tipa prajmer, puder, korektor, hajlajter i ostalo) koji igraju ogromnu ulogu u tome kako ce njihova jos uvek nezna i mlada koza igledati za nekih 10/20 godina. Pod frazom 'male devojcice' mislim na devojcice od 12-13 godina, jer su one jos uvek male za takvu vrstu sminkanja. (Moze u nekim prilikama, ali ono osnovno, sjaj za usne, maskara i neka neupadljiva senka, a puder kozi u tom uzrastu nije potreban) Naravno, to je moje misljenje, ali slazem se sa tobom u svemu!

    Divan post <3

    new
    https://blogvivalavida3.blogspot.rs/2017/10/clothes-for-every-type-of-body-shape.html

    ОдговориИзбриши
  7. Draga moja, odusevila si me originalnoscu, post je odlican! Bravo!
    Delim misljenje sa tobom, i sama sam napisala post kada sam ja pocela da se sminkam. Danas devojcice pocinju da se sminkaju bas zato sto suludo prate trendove, i to da stavljaju samo bb kreme nego one odmah predju na Max Factor teske tecne pudere sto njihova mlada koza ne bi podnela to. Pa ni ja sama jos uvek se nisam usudila da stavim bas tako teske pudere.
    Slazem se isto sa tobom da ne bi trebalo da se problemi na licu resavaju tako sto cemo ih prekriti puderima, 3 korektora i 5 kamenih pudera. Za sve postoji resenje pa tako i za probleme na kozi. Jer jelte lakse je prekriti i izaci iz kuce nego se boriti i suociti sa problemima. A na kraju svega toga postoje osobe koje ne skidaju sminku posle grada, sto je velikaaa greska! Koza sve pamti pa ce sve duplo vratiti u starosti. Nadam se da ce razumeti i uvideti svoje greske dok ne bude kasno.
    Odusevila si me, rado citam tvoj blog, i hvala ti jos jednom sto si me podrzala sa danasnjim videom kojim sam objavila. Ljubim tee i veliki zagrljaj ti saljem lepotice <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Sanda, ti si mene bukvalno oduševila ovime. Znači, ne mogu da ti opišem koliko jedva čekam sve ostale postobe u ovoj rubrici. Svaka čast na ideji. Napokon neko normalno mišljenje na ovu temu. Dosadilo je slušati "Svako ima pravo da se šminka kad hoće" a onda deca u 3. razredu dođu sa maskarom u školu. Da... bila sam svedok toga. Mnogo mi je drago što si počela sa ovom rubrikom. Samo tako nastavi, imaš moju podršku!

    My blog: Ana's blogger life

    ОдговориИзбриши
  9. Hi!!
    It's an interesting subject! I like it!
    xoxo

    https://lecaferouge.blogspot.com.br/

    ОдговориИзбриши
  10. Thanks a lot :D

    I'm totally agree with you <3

    NEW TIPS POST | ACNE: CAUSES and the PERFECT ROUTINE. :o
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D


    Please, VOTE FOR ME

    ОдговориИзбриши
  11. Wonderful and interesting post Dear:)
    Have a great day!

    ОдговориИзбриши
  12. Thank you for sharing, dear!

    Have a nice day

    ОдговориИзбриши
  13. Great :)
    Zapraszam na nowy post :)
    http://www.stylishmegg.pl/2017/10/sweterek-z-haftami.html

    ОдговориИзбриши
  14. Draga, baš si me oduševila ovim postom! Slažem se u svemu sa tobom. Ja se ne šminkam svakodnevno, nemam potrebe za time. Nemam problema sa crvenilom i bubuljicama, ali sa podočnjacima imam. Nisu strašni, ali pa svi mi ih imamo! Šminkam se samo kad izlazim sa društvom i u nekim posebnim i lepim trenucima. Mislimd a sam čak više puta najbolju drugaricu ful našminkala, nego samu sebe. Smatram takođe da je ključ zdravog, čistog i lepog lica samo hidratacija i svakodnevno čišćenje.
    Jedva čekam novi post u novoj rubrici! ♥

    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  15. Thanks for your comment I already followed you so you can do the same!

    https://abpmartinsdreamwithme.blogspot.pt/

    Xoxo

    ОдговориИзбриши
  16. Sjajna nova rubrika i veoma korisna!
    Ljubim te

    ОдговориИзбриши
  17. Interesting topic and great tips... thanks for sharing!
    Kisses, Paola.
    Expressyourself

    ОдговориИзбриши
  18. Draga Sandra, odličan post. Svakako se slažem sa tobom da ne trebamo prerado da počinjemo sa šminkom i kada započinjemo sa njom to ne treba biti ništa prejterano. nažalost, ja nisam htjela da slušam ikoga već sam se šminkala kako se meni tada sviđalo, furala sam neki svoj stil koji sada kada pogledam, zapitam se gdje su meni bile oči tada. Tako možda bude i za koju godinu kada nađem nešto drugo da mi odgovara. Ali svakako, sa šminkom treba da se počinje postepeno i da se vježba, a ne da to sve bude s brda s dola. To zaista nema smisla. Ovo je odlična rubrika i mnogo mi se dopada post. Samo nastavi ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog i Giveaway

    ОдговориИзбриши
  19. Adorei o seu post, eu não sou muito fã de make porque não sei fazer em mim. =/
    Beijos. ♥

    Diário da Lady

    ОдговориИзбриши
  20. Heeya, I liked your post and your blog too eheh :)
    I accepted follow for follow, so I followed you back! Waiting for mine!
    Kisses,
    http://i-dreamer-girl.blogspot.pt/

    ОдговориИзбриши
  21. Draga Sandra u potpunosti se slažem s tobom. Iako ja prva ne bih trebala nekome pametovati jer sam ja korektor počela stavljati u 6.razredu. Bilo je to doba kada su se događale promjene, zbog kojeg je stres sve više radio na snagi, dok ja nisam skontala da svako malo pod odmorom neka cura upire prstom u mene, sve mi je odjednom postalo jasno kada su mi za rođendan kupile puder. Nisam imala velike probleme, par prištića na nosu, ali one su na sebe stavljale veliki sloj (fasadu) pudera. No, kako sam tada ušla u blogosferu polako sam počela čitati postove blogerica koje su nekada govorile o njezi lica, i time su počeli moji eksperimenti, odlasci do dermatologa koji su urodili plodom i moje lice sada je jako čisto. Kako sam počela trenirati u drugom gradu, cure iz mog kluba se ni tada, a ni sada ne šminkaju i one su me uvjerile u to. Sada ujutro stavim maskaru, iako imam neki ružni prišt korektor. I mnogo sam zadovoljnija nego s fasadom. Mislim da u školi, ali i u kući djevojčicama treba skrenuti pažnju na štetnost šminke, te da riješenje nije prekrivanje nego dobra njega lica, te im i reći da su lijepe bez šminke. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  22. Zaista odličan post! Ja obožavam šminku i eksperimentirati sa šminkom, ali mislim da je važno zapamtiti da smo svi prekrasni i bez nje. <3

    Novi post na blogu:
    Shoot for the stars
    Visit me at: starshinebeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  23. I began do makeup, when I was 13 years old. I was a child yet haha.
    Nice blog!
    Welcome to me :)
    ania-ania3.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  24. Are you making these sketches and paintings by yourself? They are simply amazing! I love your blog.

    ♘ www.sugarpopfashion.com ♘

    ОдговориИзбриши
  25. I used make up since I was 15 and I do not think that this is a problem, if we feel good wearing make up I think that we should wear it If we want to!

    http://cheremimi.blogspot.com.es/2017/10/yellow-autumn.html

    ОдговориИзбриши
  26. Vrlo zanimljiva tema! Teško je danas definirati kada je pravo vrijeme da se počne šminkati jer je ponuda toliko raznovrsna da postoje proizvodi i za vrlo male princeze pa se i njima često uzimaju proizvodi jer nam je to jako slatko i simpatično! I sama sam kao klinka počela koristiti neke proizvoode, ali ipak primjereno dobi i godinama. Mislim da je sve stvar odgoja te da majke tu trebaju odigrati glavnu ulogu i usmjeriti svoju djecu kada je šta primjereno koristi! Smatram da je bitnije održavati higijenu kože, pa je onda lako sa dekorativom! :) :*

    https://bodyfashionblender.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  27. I 'm already following you for some time, you didn't follow back.
    xoxo

    marisascloset.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  28. Odličan i jako koristan post.

    medinabeslagic.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  29. fantastičan post! stvarno odličan. i u potpunosti se slažem da se treba što kasnije početi šminkati, jer u pubertetu će se već dovoljno početi brinuti o šminci i izgledu, zašto se onda time opterećivati i ranije

    https://alafolie-toinsanity.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  30. Bas sam danas razmisljala o tome dok sam se sminkala. Kada je ustvari pravo vreme za pocetak? Iskreno, vise sam razmisljala koliko to tokom godina steti kozi, ali sada, kada mi je ponovo ova tema dosla u glavu, nekako razmisljam kako to psihicki utice na danasnje devojcice. Da li one osecaju da moraju da se sminkaju kako bi bile lepe, jer u suprotnom nisu dovoljno dobre? Znam cure, koje su peti razred, a sramota ih je da izadju iz kuce bez ful sminke. E to mi je vec tuzno. Ipak, ima tu nekih, kao ja, ko se sminka iz zabave. Drugi se ugledaju na jutjubere i glumice. Treci imaju kompleks nize vrednosti. To je sve jedna kompleksna tema, na koju mislim da vredi razmisljati, iako je danas tesko promeniti misljenje takvoj devojcici.
    Tebi svaka cast sto si je pokrenula.
    Obozavam ove iskrene, random postove, koliko da ih citam, toliko i da ih pisem.

    Mellowcent

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga moja Nina na ovako divnom kometnaru, bas si me obradovala svojim deljenjem misljenja!

      Избриши
  31. Moram priznati da si me malo ''uplašila'' postom i ovim činjeniccama, jer neke nisam znala. Naravno, znala sam da postoje hemikalije u kozmetici, ali nisam baš znala da se to do te mjere upija i utječe na kožu. Izgleda da nije bezazleno kada starije osobe kažu da se ne trebamo šminkati, ipak žensko ko žensko, ko što i sama kažeš ne može odoljeti kozmetici, pa sam i sama ista, pogotovo od ove godine sam se baš intenzivno i često počela šminkati i više nego ikada, ali hajde i to je neki vid izražavanja. Inače odličan post :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  32. Thanks dear!


    Great post dear. It's so important to talk about all these problems like acne!!

    www.anafernandes.ch

    ОдговориИзбриши
  33. I think it all depends... in my first job, at 17, it was a "must do"... But it really was a good age!

    ОдговориИзбриши
  34. A Maquiagem tornou-se algo indispensável pra mim, usei pela primeira vez a uns 6 anos pra cá!
    Uso sempre que vou a alguma festa especial!
    Beijos
    http://www.silalmeida.com

    ОдговориИзбриши
  35. O-BO-ŽA-VAM
    Jakooo mi se sviđa ideja za rubriku, a post je odličan. Mislim da je ovaj jedan od rijetkih da je toliko dugačak, a da sam ga pročitala do kraja.
    Ovakve teme su izuzetno važne mladim curama, pod koje i ja još spadam ALI uglavnom, tako da svaka čast za ideju :D<3

    tipicnateenagerka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  36. Svaka cast za pisanje ovog posta, vecina blogerki se uopste ne trudi da ulozi ovoliko truda! I ovo je odlicna ideja za novu rubriku :)

    https://dnevnikjedneljubiteljkeumetnosti.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  37. I must say that don´t like to see young girls with a lot of make-up. Kiss
    Coco and Jeans By Marisa

    ОдговориИзбриши
  38. Wonderful and interesting post!
    Have a wonderful day!
    www.recklessdiary.ru

    ОдговориИзбриши
  39. OOi, a maquiagem é complicada, mas acredito que sempre é bom tentar e arriscar algo novo.
    Adorei o post, já estou seguindo o blog,
    beijos boa semana
    bellapagina.blogspot.com.br

    ОдговориИзбриши
  40. Interesting post. I don't like a lot of makeup.
    Kisses!

    galerafashion.com

    ОдговориИзбриши
  41. Great post !! i think we should not allow our girls to do make up at early age, cause their skin itself is so beautiful & delicate. it should not get spoil because of cosmetics. we should guide them at their proper age to do makeup.

    ОдговориИзбриши
  42. A great subject to debate here!
    Great post dear, I like to know the opinions of the people I read too, not everything is just makeup or fashion ☺️
    Have a wonderful week😍

    Elena from Somniare Aude blog

    ОдговориИзбриши
  43. Po mom misljenju potrebno je stvoriti naviku cisenja lica jer netko tko nema tu naviku vjerojatno nece ni skidati sminku. Mislim da je idealno vrijeme pocetak srednje skole, ranije je dovoljno za posebne prilike ili nekada samo korektor i mozda malo maskare. Jako mi se svida kako si napisala post, jako ce koristiti mladim djevojkama koje tek pocinju. ❤

    https://beautybydorotea.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  44. Odlican post draga, i jedna tema o kojoj bi se moglo puno reci. Smatram da ne treba pretjerivati niti prebrzo pocinjati sa sminkanjem, ali kao sto je neko napisao u komentaru obavezno je prvo naučiti njegovati i cistiti lice pa tek onda se prebaciti na sminkanje xo

    www.theninebyivana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  45. Eu acho que a maquiagem deve ser usada só de vez em quando, para sair , ou quando precisamos mesmo. No mais acho que não faria tão mal a partir dos 15 anos.
    Beijos
    Lily’s Nail
    Instagram @lilys_nail_

    ОдговориИзбриши
  46. I can't even remember what age I started wearing make up but really it was just powder I use back them and even till now, my make up is just basic but I feel like less makeup like just powder is ok from around the age of 14/16 I guess.

    http://edaowo-fashion.blogspot.co.uk/?m=1

    ОдговориИзбриши
  47. Amazing post xoxo
    anothergirlinthesea.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  48. Hmm... I think the ideal time for makeup is when you feel like you want something to change. I used to be like that. I was deeply in love with Japanese girls, then I started to learn Japanese makeup to achieve that kind of look :)


    xoxo,
    |CHELSHEAFLO|

    www.chelsheaflo.com

    ОдговориИзбриши
  49. Drago mi je što je neko počeo pisati i na ovakve teme,obavezno pravi ovakve tipove postova što češće!
    Idealno vrijeme za šminkanje je početak srednje kao što si navela,to je taj neki prijelaz i tad je super vrijeme za to.Isto tako smatram da se danas djevojčice sve ranije i ranije počinju da se šminkaju,da stavljaju tešku šminku naprotiv i samim time uništavaju se.
    Definitivno jedan od tvojih boljih postova,super ideja.♥

    Bella Place.

    ОдговориИзбриши